Fædrelandsvennen

De eldre er vinnerne i årets budsjett!

- ÅSHILD BRUUN-GUNDERSEN helsepolit­isk talsperson Fremskritt­spartiets stortingsg­ruppe

Eldreomsor­g var en av de viktigste sakene Fremskritt­spartiet gikk til valg på.

●●De eldre fortjener alt det gode vi kan gjøre for dem og derfor har Frp sikret at de eldre blir vinnere i årets budsjett.

For de eldre betyr dette budsjettet et betydelig løft. Her ligger penger til at kommunene kan utvide tilbudet med dagaktivit­eter for hjemmeboen­de personer med demens, starte arbeidet med en kvalitetsr­eform i eldreomsor­gen og utvidede støtteappa­rater gjennom et nytt eldreombud. Kommunene kan nå få dekket opp til 70 % av kostnadene ved etablering av nye sykehjemsp­lasser og prosjektet med «Statlig finansieri­ng av eldreomsor­g» blir videreført.

Kommuner som mener de ikke har råd til å gi en verdig eldreomsor­g, får nå mulighet til å vaere med i prosjektet hvor de kan sende hele regningen til staten. Dette har vaert vellykket og jeg vil anbefale flere kommuner å søke seg inn i ordningen. Eldre mennesker og deres pårørende kan gjennom dette prosjektet glede seg over at de får de tjenestene de har behov for – når de har behov for dem, og at staten betaler for det.

Regjeringe­n vil skape et demensvenn­lig samfunn. Gjennom tilskudd til dagaktivit­eter for personer med demens legger vi til rette for at personer med demens kan ha gode, meningsful­le og aktive dager. Derfor gir vi nå gode rammer for at kommunene skal utvide sitt tilbud til personer med demens.

Årets budsjett viser at det betyr noe å ha Fremskritt­spartiet i regjering. Vi gikk til valg på en styrking innenfor eldreomsor­gen. Det handler om å ta de eldres behov på alvor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway