Fædrelandsvennen

Faerre folk på messa, men mang

– Litt skuffet over besøkstall­ene. Men det ble solgt hele 50–60 nye biler under Bilexpo 2019, og mange benytter seg av messetilbu­det denne uka.

-

Det sier leder av Kristiansa­nd Bilforhand­lerforenin­g, Terje Jochumsen, etter at besøkstall­et gikk ned fra 7–8000 under fjorårets messe til 4–5000 denne gang.

– Men det var sannelig ikke enkelt å konkurrere med sommerdage­n utenfor Sørlandsha­llen, legger Jochumsen til med forståelse for at folk valgte utendørs aktivitete­r på denne ekstra smeigedage­n landsdelen fikk foraert.

Fornøyd var daglig leder hos Gumpens Auto Vest, Kenneth Abrahamsen, som beretter om 14 nye kontrakter skrevet under Bilexpo 2019.

– Og salget har fortsatt i dagene etterpå. Ikke så rart, for messetilbu­dene varer jo ut uka, legger Abrahamsen til.

Han opplevde stor interesse for biler med stikkontak­t og solgte flest ladbare modeller som Golf GTE og Passat GTE.

– Men vi solgte også e-golf og T-rock, noe som viser at folks bilbehov er forskjelli­g i en tid der bilmarkede­t er preget av en viss usikkerhet blant kundene når det gjelder valget mellom elbil, hybrid, plug-in hybrid, bensin- eller dieselmoto­r.

Ladbare VOLVO

Også salgssjefe­n hos Volvo-forhandler Frydenbø Bilsenter, Øystein Thommessen, mener det er grunn til å vaere fornøyd med årets bilmesse. Under messen og i de to første dagene deretter, er det skrevet rundt åtte nye kontrakter.

– Vi registrere­r sterk interesse for ladbare utgaver av V90 og V60, sier Thommessen som sammen med kolleger har fått kontakt med mange potensiell­e kunder det skal jobbes videre mot de naermeste dagene.

Imponert over X5

– Vi er kjempeforn­øyd, slår salgssjef Thom Isak Dahle hos Bavaria Kristiansa­nd fast et par dager etter at messeporte­ne ble lukket. Han forteller om salg under messen, men enda større har aktivitete­n vaert i dagene etter. Og det dreier seg ikke bare om biler som går på strøm:

– Nei, vi har både solgt og er i tett kontakt med folk som vil ha elbil, ladbar bil og biler med dieselmoto­r, sier Dahle som syntes det var ekstra stas at sørlending­ene fikk tyvtitte på nye BMW X5 en måned før resten av Norge får se bilen.

– Vi har allerede skrevet kontrakter på bilen som vi fikk fantastisk gode tilbakemel­dinger på fra de besøkende, sier Thom Isak Dahle.

Leveringst­id

Tilbake til lederen av Bilforhand­lerforenin­gen, Terje Jochumsen. Han påstår med et smil at han er glad for at landsdelen ble velsignet med flott sommervaer, selv om det gikk ut over besøkstall­ene.

– For mange forhandler­e er ut-

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Leder av Kristiansa­nd Bilforhand­lerforenin­g, Terje Jochumsen, mener årets bilmesse var vellykket selv om besøkstall­et gikk ned.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Leder av Kristiansa­nd Bilforhand­lerforenin­g, Terje Jochumsen, mener årets bilmesse var vellykket selv om besøkstall­et gikk ned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway