Fædrelandsvennen

Ville hente bedragerit­iltalt med makt

- TEKST: ROALD ANKERSEN roald.ankersen@fvn.no

Lloyd Kleivene er tiltalt for bedrageri av 68 millioner kroner, men dukket ikke opp til sin egen rettssak. Da politiet besluttet å hente Kleivene med makt, valgte han å komme frivillig.

– Kleivene var innstilt på å møte i går kveld, men jeg fikk en sms i natt der han sa at han ikke så seg i stand til å møte, sa forsvarer Bjørn Stordrange da saken skulle startet i Aust-agder Tingrett klokken 09.00 onsdag morgen.

Kleivene er tiltalt for bedrageri av 68 millioner kroner, men møtte ikke da rettssaken startet på grunn av egen helsetilst­and.

VILLE HENTE HAM

Etter å ha hørt sakkyndige vitner, som leger og psykologer besluttet retten at Kleivene ikke hadde gyldig forfall.

Aust-agder tingrett mener Lloyd Kleivene ikke har gyldig fravaer til sin egen rettssak. Dersom han ikke møtte frivillig ville de sende sivilt politi for å hente ham.

Da besluttet Kleivene å møte frivillig og kjørte fra Grimstad til retten i Arendal selv. Klokken 13.27 var han på plass i rettssalen.

Da han en halvtime senere hadde hørt en korrigert tiltale opplest av politiet, sa han seg ikke skyldig i noen av tiltalepun­ktene.

MAKULERTE TILTALEN

Lloyd Kleivene fra Grimstad er tiltalt for bedrageri av 68 millioner kroner fra Sparebanke­n Sør, Kvinesdal Sparebank, Sparebank 1 Sr-bank og DNB. I tillegg skal han ha forfalsket kontrakter i forbindels­e med sine firmaer i Primagrupp­en.

Kleivene har ikke offentlig tatt stilling til skyldspørs­målet fordi han hele tiden har ment at tiltalen ikke er gyldig gjort kjent.

Da politiet i august møtte opp på døra hjemme hos ham for å vise tiltalen, puttet Kleivene denne rett i makulering­smaskinen. På et tidligere tidspunkt oppsto det håndgemeng mellom han og en politimann som troppet opp hjemme hos ham for å forkynne.

Da Kleivene omsider møtte i retten brukte han den første tiden på å argumenter­e for at tiltalen var foreldet og at saken burde avvises. Retten skal ta stilling til dette, men lot saken starte i mellomtide­n.

Aktor, politiadvo­kat Hans Røyr, kunne dermed så vidt komme i gang med innledning­sforedrage­t sitt. I starten fortalte han noe av historikke­n for Prima-konsernet, som for fire år siden opplevde en av Sørlandets største konkurser noen sinne.

EIENDOMSIM­PERIET RAKNET

Lloyd Kleivene drev stort innen utleie av naeringsei­endommer. Han eide blant annet butikkloka­lene til flere Rema 1000-butikker i Sør Norge. Kleivene gjorde avtale med Reitan-gruppen allerede i 1997.

I 2014 raknet Prima-imperiet med sine 37 selskaper.

Bobestyrer Thomas Brandi opplyser til Faedreland­svennen at det er godkjente krav på 467 millioner kroner.

Aktor pekte i sitt innledning­sforedrag på at selskapene hadde store likviditet­sproblemer fra 2010 til de gikk konkurs fire år senere.

Kreditoren­e kan, ifølge bobestyrer, forvente seg en dekningspr­osent på mellom 0,5 til 1 prosent. Det vil si at de i beste fall får dekket 1 prosent av det Primagrupp­en og Primainves­t skylder dem.

Denne uken fikk Kleivene beskjed om at han var slettet fra Konkursreg­isteret i Brønnøysun­d.

 ?? FOTO: ROALD ANKERSEN ?? Bjørn Stordrange og Hanne Bjørge-eriksen møtte uten klient i Aust-agder Tingrett.
FOTO: ROALD ANKERSEN Bjørn Stordrange og Hanne Bjørge-eriksen møtte uten klient i Aust-agder Tingrett.
 ?? FOTO: ROALD ANKERSEN ?? Aktor, statsadvok­at Joakim Ziesler Berge og Lloyd Kleivenes forsvarer Bjørn Stordrange oppdaget torsdag morgen at Lloyd Kleivene ikke dukket opp.
FOTO: ROALD ANKERSEN Aktor, statsadvok­at Joakim Ziesler Berge og Lloyd Kleivenes forsvarer Bjørn Stordrange oppdaget torsdag morgen at Lloyd Kleivene ikke dukket opp.
 ?? ARKIVFOTO ?? Lloyd Kleivene møtte ikke i retten før han ble tvunget til det.
ARKIVFOTO Lloyd Kleivene møtte ikke i retten før han ble tvunget til det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway