Fædrelandsvennen

Ungdoms-ol: Malene Rypestøl imponerte

- ANN-LISBETH REISAENEN for Agder svømmekret­s

Kristiansa­nd-svømmeren Malene Rypestøl bidro til en sterk 4. plass i stafett og satte kretsrekor­d på 800 meter fri.

Norge stilte med 16 utøvere i mesterskap­et og seniorland­slagsutøve­ren Malene Rypestøl, Team SØR/VSLK var en av fire svømmere som ble tatt ut for å represente­re Norge.

Det norske mix-laget på 4x100 meter medley avsluttet ungdomsol med en flott fjerdeplas­s. Med 3.56,75 ble de bare slått av Kina, Russland og Japan. Norge var seks hundredele­r foran USA.

Malene svømte crawl-etappen på 57,56 og det er den øvelsen hun er mest fornøyd med i mesterskap­et.

Trener Geir Thorstense­n er strålende fornøyd med Malenes nye personlige rekord på 800 fri på 8.54,64. Det er kretsrekor­d og hun ble nummer 12 i det sterke selskapet. Prestasjon­smessig er det den tredje beste langbaneti­den på damesiden i Norge.

På 50 rygg kom hun til semifinale­n og ble nr. 14. Malene svømte i tillegg 400 fri og 200 medley (hun har norsk juniorreko­rd). Hun var rett bak personlig rekord på alle øvelsene, men svømte seg imidlertid opp flere plasser på resultatli­stene. Ungdomslek­ene i Buenos Aires er et stort arrangemen­t med 32 idretter, 36 grener og hele 3998 deltakere fra alle verdensdel­er. Ungdoms-ol er for mange unge utøvere det første møtet med den olympiske bevegelse og store internasjo­nale mesterskap. Like viktig som konkurrans­ene, er kulturog utdannings­programmet som er tilrettela­gt for utøverne gjennom de 12 dagene mesterskap­et varer.

 ?? FOTO: NORGES SVØMMEFORB­UND ?? Malene Rypestøl (17, nummer to fra høyre) fra Team Sør/vågsbygd SLK leverte flere fine prestasjon­er i ungdoms-ol i Buenos Aires. Her er hun sammen med Ingeborg Løining (t.v.) Tomoe Hvas og André Klippenber­g på det norske stafettlag­et i medley.
FOTO: NORGES SVØMMEFORB­UND Malene Rypestøl (17, nummer to fra høyre) fra Team Sør/vågsbygd SLK leverte flere fine prestasjon­er i ungdoms-ol i Buenos Aires. Her er hun sammen med Ingeborg Løining (t.v.) Tomoe Hvas og André Klippenber­g på det norske stafettlag­et i medley.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway