Fædrelandsvennen

Rørt over hjelp til å finne stjålet favorittgi­tar

Det tok bare to timer for Mark Bjorvand å finne ut hvem som hadde den stjålne gitaren hans. Det takker han Facebook og 600 ivrige hjelpere for.

- TEKST: TORGEIR EIKELAND torgeir.eikeland@fvn.no

– Det var veldig rørende å se hvordan dette utviklet seg. Folk jeg ikke engang visste hvem var engasjerte seg veldig. De virket oppriktig lei seg fordi jeg hadde mista gitaren, så selv om jeg ikke hadde fått den igjen hadde jeg likevel sittet igjen med et lite smil, sier Mark Bjorvand.

Han er frontmann i populaere The Bjorvands som lørdag hadde spillejobb i Odderøyhal­len. Da bandet kom for å hente utstyret morgenen etter, oppdaget Mark at favorittgi­taren hans var vekk.

– Det var en fael følelse, sier han.

Bjorvand har et spesielt forhold til sin Epiphone Supernova som han har hatt i åtte-ti år. For selv om han har forsøkt andre gitarer av samme modell, er det ingen gitar han liker så godt å spille på som akkurat denne.

GIKK FOR å LETE

– Min gitar var stort sett det eneste av utstyret vårt som manglet. Jeg kunne ikke komme meg fort nok hjem for å få lagt ut en etterlysni­ng og et bilde av den på Facebook, sier Bjorvand.

I innlegget ba han om hjelp til å finne igjen gitaren, og han lovte å la saken ligge dersom tyven selv skulle lese det og gi ham utstyret uskadd tilbake.

– Deretter gikk jeg ut i heia på Odderøya for å lete. Jeg vet det er idiotisk, men jeg måtte bare gjøre noe. Jeg tenkte at kanskje en ledning hadde falt ut av gitarkoffe­rten, og så kunne jeg følge sporet, sier han lett hoderysten­de.

SNAPCHAT

Men snart begynte Mark å se mer på mobiltelef­onen enn under buskene.

– Det var jo der det virkelig begynte å skje. Innlegget mitt ble delt av stadig flere. Jeg tror det endte på 500–600 til slutt. Og snart begynte det å ramle inn meldinger. Det hadde ikke gått mer enn en halvtime før jeg hadde fått kopi av et snapchatbi­lde hvor noen prøvde å selge gitaren, sier Bjorvand.

To timer senere hadde han nummer og navn på den som hadde lagt ut bildet, og så gikk han til politiet med en anmeldelse.

Men i løpet av tirsdagen klarte Mark Bjorvand selv å få kontakt med personen som hevdet å ikke selv ha stjålet gitaren.

VARM OM HJERTET

– Uansett: Jeg fikk den igjen på gata tirsdag kveld, og alt utstyret var der. Plekteret stod mellom strengene akkurat slik jeg hadde satt det. Han sa «beklager» og jeg ønsker ham virkelig ikke noe vondt, sier Mark Bjorvand som nå har trukket anmeldelse­n.

Han er ennå varm om hjertet etter engasjemen­tet som brakte ham favorittgi­taren tilbake:

– Først får du den kjipe følelsen av at «Det er en tyv der ute som vil stjele tingane mine», men så fikk jeg så veldig troa på menneskene tilbake da jeg så hvor mange som oppriktig ønsket at jeg skulle få gitaren tilbake. Det er jo bare en liten ting, men likevel. Hvis vi står sammen er vi en haer som kan få til ting, sier han.

De to-tre dagene gitaren var vekk opplevde han også mye støtte fra kjente og ukjente:

– Det mest rørende som skjedde var da vi spilte på et hjem på tirsdag. Da kom det ei psykisk utviklings­hemmet jente bort og ga meg en klem og sa at «Nå skal du ikke tenke mer på den gitaren, Mark. Nå skal du bare kose deg».

 ?? FOTO: TORGEIR EIKELAND ?? Mark Bjorvand er rørt over støtten og medfølelse­n. Her er han lykkelig gjenforent med sin favorittgi­tar.
FOTO: TORGEIR EIKELAND Mark Bjorvand er rørt over støtten og medfølelse­n. Her er han lykkelig gjenforent med sin favorittgi­tar.
 ?? FOTO: TORGEIR EIKELAND ?? En halvtime etter at han la ut Facebook-statusen om gitartyver­iet fikk Mark Bjorvand dette Snapchat-bildet inn på telefonen. Det var lagt ut av noen som ville prøve å selge den stjålne gitaren hans.
FOTO: TORGEIR EIKELAND En halvtime etter at han la ut Facebook-statusen om gitartyver­iet fikk Mark Bjorvand dette Snapchat-bildet inn på telefonen. Det var lagt ut av noen som ville prøve å selge den stjålne gitaren hans.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway