Fædrelandsvennen

Bokseoppkj­øring i verdenskla­sse

- ALEXANDER HAGEN

I dag forsvarer jeg Bbu-tittelbelt­et mitt i Skien Fritidspar­k. Som en del av oppkjøring­en tilbrakte jeg fem uker i Las Vegas.

Som vanlig trente jeg med Luis Monda på Johnny Tocco’s Boxing Gym, som er det eldste boksegymme­t i Las Vegas. Der kjørte vi boksetreni­ng seks dager i uken. Den siste uken kom treneren min Max Mankowitz over. Da ble det sparring på både Mayweather Boxing Club og Bones Adams Boxing Gym.

På Mayweather sitt gym sparret jeg med cruiservek­teren Andrew Tabiti, og på Bones Adams sitt gym sparret jeg med tungvekter­en Michael Hunter. Begge gikk kamper på bortebane forrige helg. Andrew Tabiti tok en kvartfinal­eseier i World Boxing Super Series på poeng etter 12 runder mot den ubeseirede russeren Ruslan Fayfer, mens Michael Hunter slo den ubeseirede kongoleser­en Martin Bakole Ilunga på teknisk knockout i den 10. runden.

Hjemme i Oslo Bokseklubb har det blitt sparring mot den sterke polakken Marek Matyja. Matyja slo motstander­en min tidligere i år. Dette var alt han hadde å si: «Vaer forsiktig i de første rundene. Han slår veldig hardt.»

Jeg har nok aldri hatt så mye kvalitetss­parring før en kamp, og jeg kjenner meg både sterkere og skarpere enn noensinne. Rent styrkemess­ig er jeg på et helt annet nivå enn tidligere. Jeg har kjørt veldig tung styrke med fokus på ben- og kjernemusk­ulatur helt siden starten av dette året. Det fikk jeg godt utbytte av da jeg bokset min forrige kamp 26. mai, men nå har jeg tatt det et stykke videre. Jeg klarte meg fint styrkemess­ig mot tyngre boksere i Las Vegas. Boksemessi­g har jeg alltid klart å følge med i timen mot gode boksere, men nå begynner jeg å bli mer komplett.

Jeg møter georgiske Giorgi Be- roshvili til kamp i dag. Han har noen veldig bra resultater på recordlist­en sin, blant annet en teknisk knockoutse­ier mot Vm-utfordrere­n Tamas Kovacs. Det har kanskje gått litt nedover for ham i det siste, men på grunn av dopingregl­ementet i Norge har han fått to måneder på å forberede seg. Derfor forventer jeg en farlig og topp motivert Beroshvili. Han står nå med 30 seire, 27 tap og 3 uavgjorte, men jeg ser meg ikke blind på sifre. Dette er profesjone­ll boksing, og der kan alt skje.

Kampen min arrangeres på en galla til Melhus Promotions, og hele stevnet blir sendt live på VGTV.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Alexander Hagen fra Flekkefjor­d er i sitt livs form før lørdagens proffkamp og har ladet opp på blant annet Mayweather Boxing Club i Las Vegas. Fra venstre: Max Mankowitz, Luis Monda, Andrew Tabiti, Alexander Hagen, Floyd Mayweather sr., Alexander Martinsen og Mohamed Amsalkhir.
FOTO: PRIVAT Alexander Hagen fra Flekkefjor­d er i sitt livs form før lørdagens proffkamp og har ladet opp på blant annet Mayweather Boxing Club i Las Vegas. Fra venstre: Max Mankowitz, Luis Monda, Andrew Tabiti, Alexander Hagen, Floyd Mayweather sr., Alexander Martinsen og Mohamed Amsalkhir.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway