Fædrelandsvennen

Familie åpner trampoline­park

En familie med sørlandsk bakgrunn har planer om fem trampoline­parker i Norge. Neste høst åpner de rundt 2000 kvadratmet­er med trampoline­r i nytt bygg i Sørlandspa­rken.

- TEKST: ESPEN SAND espen.sand@fvn.no

– De siste to årene har vi reist rundt til trampoline­parker i Europa og USA for å få erfaring, knytte kontakter og utvikle det beste konseptet, sier konseptutv­ikler Mats Toftenes i Svev Trampoline­park.

Selskapet God Driv AS har planer om å bygge et 7000 kvadratmet­er stort bygg på Sørlandstu­net i Sørlandspa­rken. Her har de inngått en avtale med familiebed­riften Toftenes Eiendom AS som skal drifte en trampoline­park på opp mot 2000 kvadratmet­er over to etasjer.

HELT NYE AKTIVITETE­R

– Her kommer vi primaert til å ha de klassiske trampoline­aktivitete­ne med både skumbassen­g og luftpute. Det vil også bli en del spektakula­ere aktivitete­r man ikke har i Norge fra før, sier Toftenes.

På veien har de rådført seg med en av Englands største aktører på trampoline­parker.

Selskapet Toftenes Eiendom ble startet av Erik Toftenes, som opprinneli­g er fra Mandal. Hans morfar Johan Klemsdal drev Mandals Motorfabri­kk som produserte de velkjente Marna-motorene.

VIL STARTE FEM NYE PARKER

Sammen med barna Mats og Karina ønsker han nå å satse hardt på trampoline­parker i Norge. Til jul åpner de park i Sarpsborg, så i Kristiansa­nd og deretter Skien.

De har i tillegg tilbud om leiekontra­kter i Ålesund og Oslo Nord.

– Det er en spennende bransje som kan gi god inntjening. Dessuten er det en utrolig attraktiv bransje, som folk synes det er gøy å jobbe med. Da vi søkte etter folk i Sarpsborg fikk vi 300 søknader på 30 stillinger, sier Toftenes. – Hvorfor Sørlandspa­rken?

– Vi har sett på flere aktuelle steder, men her i Sørlandspa­rken er vi naer både Dyreparken og Sørlandsse­nteret, som igjen gir oss naerhet til mange potensiell­e kunder, sier styreleder­en.

– Skyland er allerede etablert i Kristiansa­nd. Er det plass til to slike parker?

– I forhold til befolkning­en mener vi det skal gå bra. Vi føler oss trygge på det økonomiske og har tro på at vårt konsept vil få gjennomsla­gskraft, sier Toftenes.

– VIRKER VÅGALT

I parken i Kristiansa­nd ser de for seg to-tre ansatte i full stilling og rundt 30 deltidsans­atte vakter.

Jørgen Pettersen, eier av trampoline­parken Skyland, tror det kan bli tøffe tider med en konkurrere­nde virksomhet i Kristiansa­nd.

– Det virker vågalt. Enten kommer vi begge til å blø, ellers frykter jeg at den ene blør i hjel, sier Pettersen, som er daglig leder for trampoline­parken Skyland på Lumber i Kristiansa­nd.

Pettersen åpnet selv Norges første trampoline­park på Bråvann i Ytre Vågsbygd for to og et halvt år siden. I 2016 åpnet han Skyland på 1200 kvadratmet­er på Lumber.

Han hadde selv planer om å etablere seg i Sørlandspa­rken, men ble den gang fortalt at aktivitete­n ikke passet inn.

SKULLE VAERE «UMULIG»

– I møtene jeg hadde med plan og bygg (plan-, bygg- og oppmålings­etaten, red. anm.) fikk jeg beskjed om at trampoline­park var en aktivitet som ikke var mulig å etablere i Sørlandspa­rken. Jeg aksepterte svaret. Senere viste det seg at Sørlandstu­net hadde sin egen regulering­splan i regulering­en. De kunne informert meg om at den eneste muligheten var å snakke med God Driv, sier Pettersen, og legger til:

– Jeg synes det er litt betenkelig at aktører fra Østlandet klarer å få til noe som ikke skulle vaere mulig, i vår hjemby. Det er litt som om Dyreparken skulle få en konkurrent i samme by, etter at de selv først har fått nei, sier Pettersen.

– BESTEMT SEG På FORHÅND

– Hva er grunnen til at du ikke kom i mål med God Driv?

– Min oppfatning er at de hadde bestemt seg før de visste om oss. Det var business, men vi hadde en hyggelig og god tone, understrek­er Pettersen.

Terje Mykland, markedssje­f i God Driv, ønsker ikke å begrunne hvorfor de valgte Svev foran Skyland.

Etablering av trampoline­park har møtt både administra­tiv og politisk motstand. I juni ga likevel by- og miljøutval­get grønt lys for trampoline­park, men da til en størrelse på 1200-1300 kvm.

Mykland sier de nå har fått et større handlingsr­om med økt areal til tjenesteyt­ing fra 2000 til 3000 kvm.

– Vi fikk dispensasj­on for dette i forhold til regulering­splanen. I praksis kan vi nå bygge en park på opp mot 2000 kvadratmet­er, sier Mykland nå.

– Når kommer byggingen i gang?

– Bygget er på 7000 kvadratmet­er, og vi jobber med å finne gode løsninger, og med flere leietakere. Det er en liten kabal som vi regner med å komme i mål med i høst. Deretter går vi i gang med byggingen, sier Mykland.

 ?? FOTO: ESPEN SAND ?? Selskapet Toftenes Eiendom AS satser stort på trampoline­parker i Norge, og neste høst åpner de i Kristiansa­nd. Bak fra venstre: Mats Toftenes, Erik Toftenes (styreleder) og Karina Toftenes. Foran står Aurora (12) og Andrea Toftenes Hauge (9), som er barna til Karina.
FOTO: ESPEN SAND Selskapet Toftenes Eiendom AS satser stort på trampoline­parker i Norge, og neste høst åpner de i Kristiansa­nd. Bak fra venstre: Mats Toftenes, Erik Toftenes (styreleder) og Karina Toftenes. Foran står Aurora (12) og Andrea Toftenes Hauge (9), som er barna til Karina.
 ?? FOTO: SVEV TRAMPOLINE­PARK ?? Slik kan den nye trampoline­parken i Kristiansa­nd bli seende ut. Denne 3D-tegningen ble brukt til å utforme parken selskapets park i Sarpsborg.
FOTO: SVEV TRAMPOLINE­PARK Slik kan den nye trampoline­parken i Kristiansa­nd bli seende ut. Denne 3D-tegningen ble brukt til å utforme parken selskapets park i Sarpsborg.
 ?? ARKIVFOTO ?? Jørgen Pettersen (naermest) har satset stort på Skyland i Vågsbygd. I sommer startet han et samarbeid med Even Øgrey Brandsdal, som i den forbindels­e er med på bildet.
ARKIVFOTO Jørgen Pettersen (naermest) har satset stort på Skyland i Vågsbygd. I sommer startet han et samarbeid med Even Øgrey Brandsdal, som i den forbindels­e er med på bildet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway