Fædrelandsvennen

En tydelig og ambisiøs plan for Agder

-

Jeg har blitt innstilt av nominasjon­skomiteen i Agder Frp til å bli partiets fylkesordf­ørerkandid­at. Jeg er takknemlig for tilliten, fordi jeg vet at komiteen har gått grundig til verks.

●●Jeg ønsker å stille til valg i 2019, og vil vaere med å fornye, forenkle og forberede Agder. Jeg vil også styrke Agders nasjonale innflytels­e og har en plan på hvordan det kan gjøres.

Det som er viktige saker for regionen er å sørge for at flere blir inkludert i arbeidsliv­et, og at vi unngår at folk faller utenfor. Jeg vil ta ansvar for at flere aktører blir involvert i kampen mot utenforska­p i arbeidsliv­et.

Vi er også en landsdel som ligger langt fremme når det gjelder teknologi utvikling til oljeog gassindust­rien, og jeg mener at den kompetanse­n vi har utviklet kan overføres til utvikling av teknologi innen fornybar energiområ­det.

Jeg vil at Agder fylkeskomm­une bruker mer midler på å øke sin innflytels­e innen jernbaneut­vikling, sammenkobl­ing av Vestfoldba­nen og Sørlandsba­nen vil redusere reisetiden fra Kristiansa­nd til Oslo med 2 timer, og fra Arendal til Oslo med 1,5 timer. Dette vil vaere et viktig grep og styrke landsdelen.

Jeg vil også arbeide for at landsdelen blir talentfabr­ikk innen idrett, jeg vil ha landslinje innen sykling og triatlon. I tillegg mener jeg at vi bør utarbeide en plan for at Olympiatop­pen Sør får et toppidrett­senter i Agder, tilsvarend­e anlegget ved Sognsvann.

En naering som er viktig for landsdelen er maritime naeringer, og det er min oppfatning at denne naeringen vil bli enda viktigere i årene som kommer. Vi må som fylkeskomm­une vaere med i utviklinge­n av maritime naeringer, og jeg vil sørge for at vi blir en viktig bidragsyte­r for å få på plass robuste og kunnskapsr­ike naeringskl­ynger innen fiskeri og maritime naeringer.

Samferdsel og infrastruk­turutbedri­nger blir viktig i årene

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway