Fædrelandsvennen

Nå er den blitt ny og større

Det er snart 25 år siden den ble lansert og satte standard for suv-flommen. På verdensbas­is er den på topp på salgsstati­stikken. Nå er Honda CR-V blitt ny og større.

- TEKST: TOR MJAALAND

Det siste betyr at den kan leveres som 7-seter med de fordeler det gir i konkurrans­en om storfamili­enes gunst når det gjelder bilvalg. Plassen inni bilen, som var romslig fra før av, er blitt ytterliger­e forbedret, og bilen vi kjørte hadde det aller meste av utstyr og pynt som Honda kan tilby.

Og det er ikke lite, for her er det meste som finnes på markedet av førerstøtt­e og sikkerhet. Legger vi til litt ekstra innvendig stas, som treimitasj­oner i dashbord og dører, og nevner at prisen fortsatt er rundt 560.000 kroner, så er det absolutt til å leve med. Startprise­n ligger på 440.000 kroner.

KNALLHARD

Men konkurrans­en i Norge i suvmarkede­t er mer enn knallhard. Det har både Honda CR-V og andre tidligere bestselger­e fått føle i lang tid. Men dette er jo segmentet folk elsker, så med helt ny modell bør det ligge til rette for en hyggelig opptur også for Hondas romslige suv.

Som sagt, CR-V er denne gang helt ny, større og med ny motor. Utvendig er det mye likhet med forrige generasjon, men for vår del synes vi bilen er blitt en god porsjon stiligere.

Motoren er en 1.5 VTEC turboladet bensinmoto­r som yter 173 eller 193 hestekreft­er avhengig av om du velger sekstrinns manuell girkasse eller automat. Vi kjørte automatutg­aven med den trinnløse Cvt-girkassen. Diesel er det slutt på, en hybrid skal dukke opp på et senere tidspunkt.

KOMFORT

Den stillegåen­de bensinmoto­ren er med på å gjøre turen i nye Honda CR-V ytterliger­e komfortabe­l. For det er faktisk ordet komfortabe­l som dukker først opp i minnet når turen er over. En tanke dekkstøy, men eller går det stille, rolig og behagelig for seg i en bil som burde dekke behovet til svaert mange familier.

Forbruket på bensinmoto­ren blir som vanlig større enn på en dieselmoto­r, men så er den jo desto snillere på Nox-utslipp. Noen voldsom kjapping er den ikke med ti sekunder fra startgrope­n til du når 100 km/t. Men helt greit for en såpass stor og tung bil der de faerreste er ute etter racerbilfø­lelsen.

Cvt-kassen kjenner vi igjen fra flere andre asiater. Den fungerer helt greit, skal vaere til de grader vedlikehol­dsfri, men gir litt høye turtall og støy under press. Alternativ­et er som nevnt en manuell 6-trinns girkasse.

RIKHOLDIG

Litt om sikkerhete­n, et program Honda kaller for Honda Sensing og som har vaert med på tur i noen år. Nå er det oppdatert og rikholdig og inkluderer adaptiv fartsholde­r, antikollis­jonsvarsli­ng og autobrems og fotgjenger­gjenkjenni­ng, system for å unngå å kjøre av veien og vinglevars­ler/ filholder. En såkalt visuell blindsonek­ontroll skal kunne hindre ulykker der syklister som kommer opp på siden av bilen kan bli involvert. Radar for kryssende trafikk bak bilen er også på plass.

CR-V tilbys både med 2- og 4-hjulstrekk. Vi kjørte sistnevnte, men vil tro at mesteparte­n av turen gikk på forhjulstr­ekk. Vinterstid er det selvsagt greit å ha hjelp fra alle fire hjulene, og de fleste velger nok den utgaven.

ET GODT LØFT

På veien oppfører den seg eksemplari­sk med lite krengning i krappe svinger, suveren overssikt fra førersetet der du har mange smårom du kan legge fra deg sakene i. To usb-porter og Hdmi-uttak hører også med.

Konklusjon­en må bli at Honda CR-V har fått et godt løft i 2019-utgaven, en utgave som faktisk har rullet i USA en stund der Honda som kjent er en storselger.

At Cr-v-salget vil øke i Norge i 2019, har vi stor tro på. Men utfordrern­e er, som både vi og Honda-selgerne vet, mange og tøffe.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Honda CR-V er blitt større. Også stiligere, vil nok mange si. Nå er det mulighet for syv seter.
FOTO: TOR MJAALAND Honda CR-V er blitt større. Også stiligere, vil nok mange si. Nå er det mulighet for syv seter.
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Imitert tre gjør bilen noen hakk stiligere innvendig.
FOTO: TOR MJAALAND Imitert tre gjør bilen noen hakk stiligere innvendig.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway