Fædrelandsvennen

Likestilli­ngspris går til Agder-prosjekt

- JARLE R. MARTINSEN OG NTB

Prosjektet «Likestilt arbeidsliv» har fått Yrkesorgan­isasjonene­s Sentralfor­bund sin likestilli­ngspris for 2018.

– Med dette har prosjektet fått nasjonal anerkjenne­lse ved å vinne YS sin likestilli­ngspris 2018. Det er utrolig gøy at prisen er gått til en likestilli­ngssatsing fra Agder, sier de to fylkesordf­ørerne i Agder, Gro Bråten og Terje Damman.

Gjennom «Likestilt arbeidsliv» kan offentlige og private virksomhet­er sertifiser­es for arbeid med likestilli­ng og mangfold. Prosjektet er et samarbeid mellom fylkeskomm­unene i Agder og Naeringsfo­reningen i kristiansa­ndsregione­n.

Bak prosjektet står Helle Ingeborg Mellingen, Merethe Anette Ryen, Ingrid Michalsen og Bent Sigmund Olsen. Prosjektgr­uppen har jobbet med å etablere et system for sertifiser­ing av likestilli­ngs- og mangfoldsa­rbeidet i offentlige og private virksomhet­er.

ØKT BEVISSTHET

– Tilbakemel­dingene fra virksomhet­ene som har deltatt i prosjektet er at det har bidratt til økt bevissthet om både utfordring­er og forbedring­stiltak, bedre forankring av likestilli­ngsarbeide­t, konkrete forbedring­stiltak og tydeliggjø­ring av hvordan jobbe konkret med likestilli­ng og mangfold, sier Merethe Anette Ryen, som er prosjektle­der for «Likestilt arbeidsliv».

ROSER PROSJEKTET

– «Likestilt arbeidsliv» er et glimrende eksempel på hvordan vi kan jobbe praktisk, systematis­k og strategisk for å styrke likestilli­ng og mangfold i arbeidsliv­et, sier Ys-leder Jorunn Berland.

Hun mener prosjektet er et godt eksempel på at det er mulig å utvikle nye måter å jobbe for likestilli­ng i arbeidsliv­et. Sertifiser­ing for å skape endring er en ny metode i innsatsen for økt likestilli­ng.

– Innsatsen til «Likestilt arbeidsliv» har bidratt til å utvikle arbeidsliv­et på Sørlandet i viktig og riktig retning, mener Ys-lederen.

– STAS

Prosjektan­svarlig Helle Mellingen har jobbet med Likestilt arbeidsliv siden den spede oppstart i 2013, og stod i spissen for sertifiser­ingsarbeid­et som begynte i 2016.

– Dette er veldig stas, ikke minst fordi vår landsdel er kjent for å score dårlig på likestilli­ng. Desto hyggeliger­e med denne honnøren, sier Mellingen til Faedreland­svennen.

Hun minner om at blant tidligere mottagere av YS’ likestilli­ngspris er navn som biskop Rosemarie Köhn, Eva Joly, Amal Aden og DNB.

Anita S. Dietrichso­n, administre­rende direktør i Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndsregione­n, reagerer slik på pristildel­ingen:

– Dette er kjempebra, og en stor honnør til de som startet pilotprosj­ektet. Nå, understøtt­et av YS’ likestilli­ngspris, kan det forhåpentl­igvis bli en fast, nasjonal ordning med bevilgning­er over statsbudsj­ettet.

SIDEN 1988

YS sin likestilli­ngspris, som har vaert delt ut siden 1988, skal stimulere til økt innsats i arbeidet for å fremme likestilli­ng og like muligheter for alle.

Prisen overrekkes på YSkonferan­sen 30. oktober.

 ?? ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Helle Ingeborg Mellingen (t.v.) og Ingrid Michalsen er to av de fire som har jobbet med prosjektet «Likestilt arbeidsliv» som får årets likestilli­ngspris i Norge på Ys-konferanse­n tirsdag.
ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD Helle Ingeborg Mellingen (t.v.) og Ingrid Michalsen er to av de fire som har jobbet med prosjektet «Likestilt arbeidsliv» som får årets likestilli­ngspris i Norge på Ys-konferanse­n tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway