Fædrelandsvennen

SVS kamp for sekularise­ring

-

I sitt svarinnleg­g til meg 25.10 lurer styremedle­m i Agder SV, Tor Aurebekk, på hvor jeg har det fra at venstresid­en i norsk politikk står for sekularise­ring og kamp mot de kristne verdienes plass i samfunnet.

●●Han trenger ikke se lenger enn sitt eget partiprogr­am.

20. mars 2017 kunne vi lese i Vårt Land at «SV skjerper kampen for et mer sekulaert Norge og vil feie K for kristendom ut av skolen. Barnehagen skal bli helt livssynsnø­ytral». Videre kunne vi lese at SV ville endre Grunnloven for å fjerne alle referanser til kristendom­men, føre en restriktiv politikk ved godkjennin­g av religiøse friskoler, samt frata kirken ansvar for gravlunder. Partiet har også programfes­tet å utvide retten til fri abort frem til uke 16. Dette er vedtak gjort på SVS landsmøte, og er altså det SV gikk til valg på i fjor. Stortingsr­epresentan­t Karin Andersen uttaler endog at hun vil ha fri abort til uke 22.

Uttalelser og utspill fra tillitsval­gte i SV opp gjennom årene etterlater heller ingen tvil om at politikk FOR det kristne verdigrunn­laget ikke stikker nevneverdi­g dypt. Tidligere Sv-nestleder og statsråd Bård Vegar Solhjell har gått hardt ut mot K-en i KRLE, i 2009 ønsket SV å forby religiøse friskoler, og sist vår gikk partiet inn for mitokondri­edonasjon (som kan skape en situasjon hvor et barn har fire biolo-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway