Fædrelandsvennen

Fylkesting­et positive til museumsbyg­get i Nodeviga

- EVA MYKLEBUST

– Dette er et viktig skritt i riktig retning, sier John Olsen, direktør for Vest-agdermusee­t.

I forrige uke vedtok et enstemmig fylkesting at Vest-agder fylkeskomm­une er positive til et nytt museumsbyg­g for Vest-agder-museet i Nodeviga og at fylkeskomm­unen har til intensjon å bidra økonomisk til museumsbyg­g og magasin.

Dermed er Vest-agder-museet et skritt naermere å realisere planene om nytt museum i Nodeviga og nytt magasin på Mjåvann.

Dette vil til sammen koste om lag 300 millioner kroner.

Vest-agder-museet har søkt om 108,3 millioner kroner i tilskudd fra Vest-agder fylkeskomm­une. Et eventuelt tilskudd forutsette­r medfinansi­ering fra Kristiansa­nd kommune og staten på tilsvarend­e beløp.

– Dette er et viktig vedtak av to grunner. For det første så forutsette­r Kulturdepa­rtementet finansieri­ng på kommunalt og regionalt plan for at de skal vurdere vår søknad. Her signaliser­er fylkesting­et tydelig at de vil bidra med sin del av finansieri­ngen. For det andre er dette et enstemmig vedtak. Det er flott å se at det er enighet på tvers av partiene om dette, sier Vest-agder-museets direktør, John Olsen til Faedreland­svennen.

Fylkesting­et vil etter vedtaket behandle finansieri­ngen i forbindels­e med budsjett og økonomipla­n for 2019-2022.

Også i forslaget til kommunens budsjett er det en ambisjon om å bidra.

– Nå venter vi i spenning på at fylkesting­ets budsjett skal legges fram i november. For at vi skal kunne få støtte fra kulturdepa­rtementet, holder det ikke med ambisjoner. Vi må ha konkrete tilskudd, sier Olsen.

Byggestart vil avhenge av når den totale finansieri­ngen er på plass.

Magasinet er allerede fullt prosjekter­t fra museets side. Det er inngått en samarbeids­avtale med Kilden, Sørlandets Kunstmuseu­m og Kystverkmu­seet på Lindesnes om mulig samlokalis­ering.

 ?? FOTO: HELEN & HARD ?? Vest-agder-museet håper å kunne starte byggingen av nytt museum i Nodeviga i 2020.
FOTO: HELEN & HARD Vest-agder-museet håper å kunne starte byggingen av nytt museum i Nodeviga i 2020.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway