Fædrelandsvennen

Kan Start klare det umulige?

Kommentar: Her er oppskrifte­n til Start-seier Aldri i finalen: Skal det lykkes i forsøk nummer 100? Tilbakebli­kk: Seks semifinale­r – seks tap Ordkrig: Pål André Hellands stikk til Kjetil Rekdal

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no JIM RUNE BJORVAND jim.rune.bjorvand@fvn.no

– Cup er cup, sier vi. Vi går opp dit med positivinn­stilling, sier Hero lind Shala til F a ed re landsvenne­n.

Han og resten av laget gjennomfør­te en kort og lett økt i solskinnet på Sparebanke­n Sør Arena dagen før møtet med Rosenborg.

En kamp hvor trønderne er store favoritter. Derfor har vi bedt Start-spillerne svare på hva som tilsier at de kommer til å gå av med seieren torsdag kveld.

– SJOKKERE ROSENBORG

– Det kommer til å bli tøft. Vi satser på å sjokkere dem litt. Vi så Sandefjord gjorde det, så hvorfor kan ikke vi gjøre det. Vi må ha dagen vår, og de må kanskje undervurde­re oss litt. Så må vi spille som vi har gjort i de siste kampene, sier Shala.

Elliot Käck imponerte mot Molde, et annet topplag i Norge. Der fikk Start en effektiv leksjon i hva som må til mot de beste lagene.

– Vi må vaere på tå i 90 minutter når vi møter topplagene. Vi har sett den siste tiden at vi er et veldig bra lag. Vi har ikke noe press, og vi er i god form, så jeg tror vi har ganske store sjanser, sier Starts svenske back.

Henrik Robstad blir trolig erstatter for Damion Lowe, som grunnet to gule kort tidligere i cupspillet må stå over på Lerkendal. Robstad tok det rolig onsdag, men forsikrer om at han er klar til kamp torsdag.

– Vi har alle muligheter. Det blir mye den samme oppskrifte­n som mot Molde, sier Robstad.

– Må HA TROEN

Det er trønderske Espen Hammer Berger enig i. Midtstoppe­ren mener Start må tenke at de har muligheter på Lerkendal.

– Vi har lagt opp en plan på hvordan vi skal ta dem. Jeg sitter på en del innsideinf­ormasjon som vi forhåpentl­igvis klarer å ta bruk av. Vi må opp på nivået som vi var på i første omgangen mot Molde – da har vi muligheter. Det er 50/50. Hvis vi ikke har tro på det, så kan vi bare droppe å reise opp, sier Hammer Berger.

Spørsmålet nå er hvilke vur-

deringer Kjetil Rekdal gjør foran kampen mot Rosenborg, som blir etterfulgt av en viktig seriekamp mot Sandefjord søndag. Det er ingen nye skader å melde om, men i tillegg til Robstad trente Tobias Christense­n alternativ­t onsdag. Det skal dog ikke vaere noe fare for kampen torsdag for noen av dem.

EFFEKTIVIT­ET

– Vi skal selge oss dyrt. Det er viktig å få en god start på kampen, og så gjelder det å øke muligheten­e for cupfinale for hvert minutt som går, sier Rekdal.

– Det er mange faktorer som tilsier at vi kan slå Rosenborg. Effektivit­et. At vi scorer på sjansene våre. Vi får sikkert tre-fire sjanser. Samtidig må vi hindre sjanser til Rosenborg. Klarer du å holde de nede på 4–5 sjanser, så blir det jevnt. Når du møter lag som er bedre enn deg, så dukker ofte de enkle feilene opp. Det må vi unngå, sier Rekdal.

Han vil ikke si noe om laguttak ennå, og sier han ennå ikke har bestemt seg for hvem han går for.

– Det er vanskelig å svare på nå. Det går litt på hvem som føler seg pigg. Jeg har ikke lyst til å sende slitne spillere utpå der. Det vil bli et laguttak som tenker på to kamper. Så får vi se om det blir endringer, og eventuelt hvor mange endringer, sier Rekdal.

– Hvilken kamp er viktigst?

– Å overleve i Eliteserie­n er viktigst. Men å nedpriorit­ere en semifinale er ikke aktuelt. Vi har heldigvis en stor stall, sier Rekdal.

Vi har lagt opp en plan på hvordan vi skal ta dem. Vi må opp på nivået som vi var på i første omgangen mot Molde – da har vi muligheter. Det er 50/50. ESPEN HAMMER BERGER, Start-spiller

 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Start-spillerne tok en rolig økt i ettermidda­gssola på Sparebanke­n Sør Arena onsdag. Det var et godt humør blant Start-spillerne før avreise til Trondheim. Her smiler Adeleke Akinyemi og Herolind Shala i midten av bildet.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Start-spillerne tok en rolig økt i ettermidda­gssola på Sparebanke­n Sør Arena onsdag. Det var et godt humør blant Start-spillerne før avreise til Trondheim. Her smiler Adeleke Akinyemi og Herolind Shala i midten av bildet.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway