Fædrelandsvennen

Ble vist fram for første gang

Det var tilløp til elektrisk kaos da noen hundre kristiansa­ndere endelig fikk se på, ta på, sitte i og studere elbilen de har betalt 20.000 kroner for å sikre seg.

- TEKST: TOR MJAALAND

Bilen heter Audi e-tron og kommer allerede fra årsskiftet til å sørge for at Audi-salget både lokalt og i landet som helhet blir bortimot doblet. Det fikk vi et tydelig bevis på denne uka.

Få biler har blitt omfattet med slik interesse som Audis nye elbil. Den velvoksne suv-en med over 400 elektriske hestekreft­er og massevis av skryt fra de som har prøvd den, var trekkplast­eret hos den lokale Audi-forhandler­en.

Det formelig yrte rundt Audi e-tron etter taktfast applaus da den ble avduket. Det var forresten tredje forestilli­ng denne dagen, interessen var så stor at gjestene måtte porsjonere­s gjennom hele dagen. 210 av dem har betalt 20.000 kroner for å sikre seg bilen.

«EN GOD DEAL»

– Dritlekker, slo Bente Hafslund Rysstad fast som sammen med mannen Håvar Rysstad var blant de 130 på siste «forestilli­ng». De har betalt depositum vel vitende om at leasingkon­trakten på familiens bil går ut i februar. Begge synes at rundt 700.000 kroner er mye penger å bruke på bil, men er samstemt enige om: – Det er mye gøyere å bruke 700.000 kroner på en fin bil enn en halv million på en kjip en.

– Jeg har sansen for en god deal, så nå spørs det om hvem som vinner, Tesla eller Audi, sier tobarnsmam­ma Bente som kjører Audi Q5 i dag.

– Men jeg hater å betale for drivstoff og vil gjerne ha med alle elbilforde­lene så lenge de varer, slo hun fast. Hun var forresten en av få kvinne rien mannsdomin­ert forsamling­a vel bil interes- serte sørlending­er.

ALDRI OPPLEVD MAKEN

Daglig leder hos Gumpens Auto Øst, Terje Olsen, smilte bredt. Han aldri vaert med på noe liknende, hverken når det gjelder interesse eller positive tilbakemel­dinger:

– For første gang i min bilhistori­e har jeg ikke opplevd en eneste negativ kommentar. Som oftest har kritiske bilkjøpere noe de gjerne ville hatt annerledes. Men her har det utelukkend­e vaert ros å høre, sier Terje Olsen som har flere forklaring­er på hvorfor akkurat denne bilen treffer:

– Den er en helt gjennom ekte Audi Quattro, den har teknologi som ingen andre kan framvise, har massevis av plass til folk og bagasje, tar henger på opp til 1800 kilo, er i rette prissegmen­tet for denne type biler og har kjørelengd­e på minst 40 mil.

I tillegg peker sjefen på at Audi e-tron har fått strålende mottakelse hos biljournal­ister som har fått teste den før den kom til Norge.

NORGE STØRST

Terje Olsen er rimelig trygg på at svaert mange av de 210 lokale

kundene som har betalt 20.000 kroner i depositum, kommer til å kjøpe bilen. Og han er optimist når det gjelder leveringst­id. – De første kundene får bilen sin over nyttår, lover han.

Signalene fra Audi er at det skal produseres 12.000 Audi e-tron i 2019. Norge kan få opp mot 9000 av disse. Produksjon­en kan økes til over 30.000 biler når etterspørs­elen krever det. Med 7000 reservasjo­ner allerede, betyr det at Audi, som hittil i år har levert ca 4500 nye biler i Norge, dobler salget neste år takket vaere en elektrisk knallsukse­ss.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Aldri har det vaert en slik interesse for en ny Audi som da noen hundre sto i kø for å se elbilen Audi e-tron. De fleste har allerede betalt 20.000 kroner for å sirke seg plass i leveringsk­øen.
FOTO: TOR MJAALAND Aldri har det vaert en slik interesse for en ny Audi som da noen hundre sto i kø for å se elbilen Audi e-tron. De fleste har allerede betalt 20.000 kroner for å sirke seg plass i leveringsk­øen.
 ??  ??
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Daglig leder hos Gumpens Auto Øst, Terje Olsen, har aldri opplevd en slik interesse for en ny bil som da elbilen Audi e-tron ble vist fram tirsdag.
FOTO: TOR MJAALAND Daglig leder hos Gumpens Auto Øst, Terje Olsen, har aldri opplevd en slik interesse for en ny bil som da elbilen Audi e-tron ble vist fram tirsdag.
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? – Betaler heller 700.000 for en flott bil enn en halv million for en kjip en, mente Bente Hafslund Rysstad og fikk tydelig støtte fra ektemann Håvar.
FOTO: TOR MJAALAND – Betaler heller 700.000 for en flott bil enn en halv million for en kjip en, mente Bente Hafslund Rysstad og fikk tydelig støtte fra ektemann Håvar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway