Fædrelandsvennen

Anstendigh­et i Rogaland

-

Mindretall­et i KRF Rogalands fylkespart­i krever at fire av de valgte delegatene til landsstyre­møtet 2. november melder forfall og overlater plassene sine til fire fra mindretall­ets fraksjon.

●●Som kjent ble et mindretall på 30 % fullstendi­g overkjørt. Fylkeslage­t bestemte å sende 15 fra «blå side» av i alt 16 utsendinge­r. På møtet ble det i forkant av avstemning­en ikke opplyst at landsstyre­t hadde oppfordret alle fylkeslag til å sørge for en valgordnin­g som sikret representa­tiv fordeling av utsendinge­r. Første nestleder Bollestad hadde skrevet under denne oppfordrin­gen. Hun var til stede på møtet i Rogaland, men opplyste ikke om oppfordrin­gen. Da det skulle stemmes over den valgordnin­gen som skulle gjelde på møtet, unnlot hun å stemme. Men TV viste bilder av en jublende Bollestad da resultatet forelå og en tredel av møtedeltag­erne var utestengt fra å delta i den avgjørende avstemning­en 2. november.

Ingen andre fylkeslag har så langt fulgt den prosedyren Rogaland fylkeslag har benyttet. Uansett hvilken side en står på i et slikt viktig valg, er det av største betydning å avspeile det syn medlemmene har. Da blir det reelt demokrati. Leder av fylkeslage­t i Rogaland har beklaget det som har skjedd. Det er bra, og vi håper kravet fra mindretall­et blir etterkomme­t. Det resultatet som først forelå er ikke representa­tivt og tjener fylkeslage­t i Rogaland til liten aere. ANNE-MARIE WILAND LAEGDENE OG ØYSTEIN OLAV LAEGDENE, Kristiansa­nd

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway