Fædrelandsvennen

Vi vil ha flere sånne opplevelse­r

Dette var ingenting å skamme seg over – verken for Eirik Wichne eller lagkamerat­ene.

- SPORTSLEDE­R paal.joergensen@fvn.no 905 14 446 ●●Det har dette laget bevist.

●●Det er de kalde fakta på en like kald torsdagskv­eld på Lerkendal i november.

●●Allikevel sitter jeg her med en langt bedre følelse enn jeg trodde. En følelse av at dette Start-laget er i ferd med å bli voksne. At dette ikke var slutten på noe, men begynnelse­n på noe.

●●Selv om det ikke gikk denne gangen heller tror jeg Start ga de med gult hjerte – enten de var på Lerkendal, på teltet i torvet, eller hjemme foran tven, en nyvunnet tro på laget som stilte b-preget på Norges vanskeligs­te bortebane.

●●Det så ikke slik ut. Og det er vanskelig å kritisere Kjetil Rekdal for laguttaket. Starts to beste offensive spillere var Niklas Sandberg og Kasper Skaanes. Ingen av dem hadde spilt om laget hadde vaert toppet. Det ga Rekdal svaret han hadde håpet på. Det er jevnt om plassene på laget, og det beviste at han har flere valgmuligh­eter i de siste viktige kampene i Eliteserie­n.

●●Statistikk­en fra kampen viser at det faktisk var bortelaget som hadde ballen mest, selv om det var hjemmelage­t som hadde de største sjansene. Inntrykket er at kampen var relativt jevnspilt, sett bort fra de ti minuttene etter pause frem til Nicklas Bendtners scoring, da RBK hadde et massivt trykk mot Start-buret.

●●Start hadde ledet. Det var spenning til siste slutt, og endelig kjempet man om noe annet enn nedrykk eller opprykk. Og Start ble ikke en kasteball mot Norges beste lag, slik mange kanskje trodde på forhånd.

●●Det var en følelse som gir mersmak for oss som så på. Det var noe vi har savnet. Vi vil ha flere sånne opplevelse­r, men med et annet sluttresul­tat. Jeg håper spillerne, da de våknet i går morges, hadde det sånn, de også. Dette var ingenting å skamme seg over verken for en trøstesløs Eirik Wichne eller lagkamerat­ene.

●●Og slik Start satser, med en energifull Kjetil Rekdal ved roret, er sjansen stor for at det ikke tar så lang tid før det skjer igjen. Da kan revansjen komme. Men det avhenger av at laget ikke rykker ned.

●●For å ikke gjøre det bør de ha tre poeng på de tre siste kampene. Det starter med en ekstremt viktig bortekamp mot bunnlaget Sandefjord i morgen. På forhånd enda viktigere for klubbens fremtid enn den kampen de spilte nå på Lerkendal. Det er kun én dag til. Det er sikkert både Wichne og lagkamerat­ene glade for, for med tre poeng der er dette tapet fort glemt. Hvis ikke kommer Rosenborg, som kanskje har vunnet gullet da, til Kristiansa­nd helgen etter. Det blir ingen umulighet om det ikke blir seier i Sandefjord.

 ?? FOTO: JON OLAV NESVOLD/ BILDBYRÅN NORWAY ?? Kjetil Rekdal på Lerkendal etter kampen mot Rosenborg torsdag kveld.
FOTO: JON OLAV NESVOLD/ BILDBYRÅN NORWAY Kjetil Rekdal på Lerkendal etter kampen mot Rosenborg torsdag kveld.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway