Fædrelandsvennen

Kronisk norsk bakgrunn

I det moderne samfunnet diktes mange nye diagnoser opp.

- MARYAM DEHGHAN

●●Den alle nyeste ble oppdaget for noen dager siden: «kronisk norsk bakgrunn». Jeg føler et stort behov for å forklare om denne diagnosen.

Den dårlige nyheten er det at den er uhelbredel­ig! Foreløpig har det bare vaert en kvinne på 77 år som har blitt innlagt på grunn av denne diagnosen. Men siden nyhetskild­en (VG) tuller mye, må alle kjaere etniske norske holde ser i ro og ikke henvende seg til sykehus eller fastlegen.

Det eneste som vi vet om denne diagnosen er at for å lede 17. maikomitee­n må man ha den. Det er fortsatt trygt å ikke ha diagnosen og likevel sitte som vanlig medlem i 17. mai-komiteen. Jeg har selv vaert i 17. mai-komite som vanlig medlem, og det var uproblemat­isk.

Den andre dårlige nyheten er det at flere millioner i Norge har den diagnosen. Den er «genetisk», og du må vaere etnisk norsk i flere generasjon­er for å få den diagnosen.

Den gode nyheten er det at vi innvandrer­e ikke har noe med diagnosen å gjøre, og ingen kan beskylde oss at det var vi som tok den med oss fra våre representa­tive land.

En annen god nyhet er at den er ikke smittsom. Igjen er vi innvandrer­e trygge.

Men vi innvandrer­e var faktisk grunnen til oppfinnels­en av denne diagnosen. På grunn av oss fant plutselig en viss person ut at alle etnisk norske baerer denne diagnosen, og ikke oss innvandrer­e. Så for en gangs skyld skal vi vaere stolte, siden det var på grunn av oss at en alvorlig og genetisk diagnose ble oppdaget som millioner i Norge må takle.

Det fins fortsatt ikke noen annen behandling for denne diagnosen enn å skape barn med andre nasjoner. Dette må ikke gi falske forhåpning­er til dem som har diagnosen. Det eneste som skjer er det at barna deres slipper å ha diagnosen siden barnet er ikke lenger etnisk norsk.

La oss holde hendene og be sammen for et tryggere samfunn hvor kroniske, genetiske diagnoser skal ikke skremme oss.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway