Fædrelandsvennen

Mandal Travklubbs etterlengt­ede triumf

- RICHARD EKHAUGEN,

Jubelen sto i taket da Holen Storm på sterkt vis holdt unna for konkurrent­ene i Sørlandets Travpark og tok karrierens første seier.

Mandal Travklubb bestemte seg i 2016 for å kjøpe inn en egen hest for å rekruttere nye eiere til travsporte­n. Valget falt på da to år gamle Holen Storm, og travklubbe­ns egen Grethe Cecilie Skaar fikk ansvaret for å trene frem andelshest­en. Lørdag stod jubelen i taket da Holen Storm på sterkt vis holdt unna for konkurrent­ene og tok karrierens første seier. Skaar var selv på jobb i restaurant­en i Travparken, og jubelen da hesten krysset mållinjen kunne sannsynlig­vis høres nesten til Gran Canaria, der mange av andelseier­ne fulgte løpet på tvskjermen.

– Dette er helt sinnssykt! Vi startet opp andelslage­t for å prøve å få rekrutteri­ngen opp, og vi er nå til sammen 15 medeiere i hesten. Det er ekstra gøy å lykkes når man er så mange sammen om dette, fortalte Skaar sprudlende etter løpet til stor jubel fra hjemmepubl­ikummet.

Også kusk Tom Erik Solberg var godt fornøyd etter at seieren var sikret.

– Jeg hadde tro på Holen Storm i dag, men han er ikke så lett å vinne med. Han liker å spare seg litt, men kommer til å bli en bra hest når han skjønner hva travløp går ut på, mente dagens mestseiren­de kusk med tre triumfer.

Holen Storm travet 1.30,7/2160 meter.

 ?? FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ?? Mandal Travklubbs andelshest Holen Storm tok en bejublet seier på hjemmebane lørdag. T.v. trener Grethe Cecilie Skaar, kusk Tom Erik Solberg og oppasser Tiril Hennestad.
FOTO: HESTEGUIDE­N.COM Mandal Travklubbs andelshest Holen Storm tok en bejublet seier på hjemmebane lørdag. T.v. trener Grethe Cecilie Skaar, kusk Tom Erik Solberg og oppasser Tiril Hennestad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway