Fædrelandsvennen

Start-investoren­s formue økte med over hundre millioner

- STEFFEN STENERSEN

Kjetil Myrlid Aasen, én av fem styremedle­mmer i aksjeselsk­apet Start En Drøm, fikk et solid formuehopp fra 2016 til 2017.

Dagens Naeringsli­v kunne rett før nyttår melde at Start-investoren var god for naermere én milliard, blant annet etter å ha solgt seg ut av Melin Medical for 619 millioner kroner.

I 2016 sto han oppført med 23 millioner kroner i formue, mens han for likningsår­et 2017 står oppført med en formue på 165 millioner kroner.

Han er dog ikke den av Startinves­torene som står oppført med den største formuen i skattelist­ene. Frode Fagerli står i 2017 oppført med en formue på 175 millioner kroner, mot 118 millioner kroner året før. Ifølge Proff sitter Fagerli med 25 prosent av aksjene i Start En Drøm gjennom selskapet Fagerli Holding.

Fagerli er kjent som Mr. Poker i Norge, og er daglig leder for selskapet Poker Events. Var med å starte Gaming Innovation Group, som alle de fem investoren­e har aksjer i.

Christophe­r Langeland, som er styreleder i Start En Drøm, står oppført uten formue og med en inntekt på i underkant av 1,7 millioner kroner. Langeland solgte i fjor sitt eget selskap Odds Model til Gaming Innovation Group og fikk aksjer i bytte. Hadde i fjor verdier for rundt 80 millioner i GIG.

Robin Reed, som står med den største eierposten i Start En Drøm gjennom selskapet Green Grass Limited, er ikke å finne i skattelist­ene da han har bosted på Malta og i Spania.

Start-trener Kjetil Rekdal hadde et innbringen­de år med over tre millioner kroner i inntekt i 2017. Rekdal gikk fra jobben i Vålerenga i fjor vinter, før han kjapt ble tv-ekspert for Eurosport. En jobb han ble vaerende i fram til han tok over Start 1. juni i år.

PS! Sjekk alle sportspers­onligheten­es inntekt og formue på våre nettsider fvn.no.

 ?? FOTO: PAUL S. AMUNDSEN ?? Kjetil Myrlid Aasen, her fotografer­t i fjor høst.
FOTO: PAUL S. AMUNDSEN Kjetil Myrlid Aasen, her fotografer­t i fjor høst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway