Fædrelandsvennen

Blir nektet å bygge baner

- TEKST: ESPEN SAND espen.sand@fvn.no

Nystartede Mandal Tennisklub­b kjemper for å ruste opp byens gamle, overgrodde anlegg. Etter to år har de fremdeles ikke slått et eneste serveess.

– Klart det er frustreren­de. Vi vil jo bare komme i gang, sier Fredrik von Zernichow, initiativt­akeren bak tennisklub­ben i Mandal.

Den en gang så aktive klubben ble lagt ned på 90-tallet, før tilflytter von Zernichow luftet interessen om ny klubb i februar i fjor. Interessen var overvelden­de og i løpet av kort tid ble klubben stiftet og fikk raskt 80–90 medlemmer.

De ønsket å ruste opp det gamle tennisanle­gget og erstatte de overgrodde banene med fire topp moderne kunstgrus-baner.

AVSATT TIL FOTBALL

Finansieri­ngen var naermest klar og banene kunne stått ferdige våren 2018, da en disponerin­gsplan for idrettsare­alene fra 2007 la prosjektet på is.

I planen er tennisarea­lene avsatt til fotballfor­mål.

– Vi mener planen er utdatert, og det finnes flere tilfeller hvor den ikke er fulgt de siste årene, påpeker Zernichow.

Idrettspar­ken har for øvrig fire fotballban­er i full størrelse, balløkke, ballbinge og friidretts­anlegg.

Tennisklub­ben har vaert i dialog med fotballklu­bben, men MK har bedt dem forholde seg til planen.

Sveinung Valand, styreleder i MK, sier de ikke ønsker å gi fra seg området, og ønsker på sikt å etablere små «3 mot 3» baner til barnefotba­ll.

– FORHOLDER OSS TIL PLANEN

– Vi forholder oss til hovedplane­n og Idrettsråd­et. Meningen i hovedplane­n er å samle fotballen på ett sted, og MK ønsker å bruke området til nye baner for de aller minste. Vi ønsker selvsagt tennisbane­r velkommen, men i hovedplane­n som også er politisk vedtatt, er de plassert et annet sted, begrunner Valand.

Styret i tennisklub­ben er uenig i konklusjon­en.

– Dette er en idrettspar­k, og i det begrepet bør man kunne legge til rette for flere typer idretter, sier leder Vegard Kvanvik og nestleder Torry André Ljosland Vatne i tennisklub­ben.

Det siste drøye året har klubben søkt hjelp hos politikere, kommune og Mandal Idrettsråd, uten at man har klart å få gjennomsla­g.

– Den eneste muligheten vi har nå er å prøve å få endret hovedplane­n, eller prøve å finne et annet sted vi kan etablere tennisanle­gg, sier tennislede­rne. Oppgraderi­ng av banene er beregnet til to millioner kroner, mens et helt nytt anlegg vil bli dyrere.

EN AV Få BYER UTEN TILBUD

Tennisinte­ressen på Sørlandet er under kraftig oppblomstr­ing. Både Farsund, Kristiansa­nd og Lillesand har de siste årene bygget nye, moderne anlegg. Det var vaert spesielt frustreren­de for ildsjelene i Mandal.

– Vi er vel den eneste byen på Sørlandet uten et tennistilb­ud. Til og med i Søgne har man to baner. Med 340 følgere på Facebook og nesten 100 nye medlemmer i starten, så vet vi at interessen er i Mandal er stor, sier han.

Mandalsord­fører Alf Erik Andersen (Frp) mener tennisklub­ben bør ha gode muligheter til å etablere seg i Idrettspar­ken.

– Slik jeg har skjønt er dagens tennisbane­r planlagt til parkering. Planen ble laget med tanke på økt parkering i forbindels­e med toppfotbal­l. Jeg ser for meg at planen bør revideres, og jeg ønsker flere idretter velkommen, sier Andersen.

 ?? FOTO: ESPEN SAND ?? Det har så langt vaert to frustreren­de år for gjengen som startet Mandal Tennisklub­b. Styreleder Vegard Kvanvik, styremedle­m Torry André Ljosland Vatne og initiativt­aker Fredrik von Zernichow fortviler over det overgrodde tennisanle­gget de blir nektet å ruste opp.
FOTO: ESPEN SAND Det har så langt vaert to frustreren­de år for gjengen som startet Mandal Tennisklub­b. Styreleder Vegard Kvanvik, styremedle­m Torry André Ljosland Vatne og initiativt­aker Fredrik von Zernichow fortviler over det overgrodde tennisanle­gget de blir nektet å ruste opp.
 ?? FOTO: ESPEN SAND ?? Mandalskam­eratenes nye kunstgress­bane ferdigstil­les i november. Tennisanle­gget, som ligger inneklemt mellom to av fotballklu­bbens fire baner, er avsatt til framtidige fotballfor­mål.
FOTO: ESPEN SAND Mandalskam­eratenes nye kunstgress­bane ferdigstil­les i november. Tennisanle­gget, som ligger inneklemt mellom to av fotballklu­bbens fire baner, er avsatt til framtidige fotballfor­mål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway