Fædrelandsvennen

Norges beste 18-åringer til Sukkevann

- INGER M. WITTEVEEN,

Når den landsdekke­nde Lerøyserie­n kastes i gang lørdag, er det med felles hjemmerund­e for Randesund J18 og G18.

Andreas Dahl Nordvang (18) og Hanne Byklum (17) er kaptein på hvert sitt Randesund-lag. Mens guttelaget har kvalifiser­t seg til den nasjonale eliteserie­n for 18-årslag for fjerde sesongen på rad, er det mange år siden sist det har vaert med et jentelag fra Norges største håndballkl­ubb. Nå gleder begge kapteinene seg til felles hjemmerund­e lørdag.

Men de unge kapteinene er klar over at det blir ingen lette kamper når noen av landets beste 18-årslag inntar Sukkevannh­allen.

– Vi trenger all den støtte vi kan få, oppfordrer Dahl Nordvang.

Kapteinkol­lega Byklum synes likevel det er en stor motivasjon­sfaktor å ha hjemmerund­e.

– Det var helt topp da vi hadde kvalifiser­ing hjemme. Nå håper vi på fulle tribuner, sier hun.

BESTO SYRETESTEN

Etter kvalikrund­er tidligere i høst består Lerøyserie­n nå av 24 guttelag og tilsvarend­e antall jentelag.

Randesund-jentene møter Storhamar og Raelingen lørdag på hjemmebane, mens gutta skal bryne seg mot Baekkelage­t og Fjellhamme­r. Bortsett fra Fjellhamme­r og arrangørkl­ubben Randesund har alle de øvrige gjestene A-lag i eliteserie­n.

I tillegg til Randesund-lagene har også Våg J18 klart å kvalifiser­e seg. Flere lag er det ikke fra Agder i dette eksklusive selskapet. Våg-jentene spiller i Gjerpenhal­len i Skien, der de møter Konnerud og Gjerpen.

DRØMMEN OM SLUTTSPILL

– Vi har som mål å komme til sluttspill, forteller kaptein Byklum, som har ledet laget sitt til seier to ganger i PW-CUP (regnet som uoffisielt NM for aldersbest­emte lag), som J16 og J14 og med andreplass i J15. I sommer vant de Partille Cup i Gøteborg foran 60 andre lag fra hele verden og gikk også til topps i Ulzburg Cup i Tyskland. I august ble det førsteplas­s i Skjaergård­slekene.

Etter helgas arrangemen­t er neste runde lørdag 8. desember. For Randesund-jentene blir det Reistad Arena utenfor Drammen, med Konnerud og Aker som motstander­e. Mens gutta reiser til Hetlandsha­llen i Stavanger, der Viking Stavanger og Falk Horten venter på den andre banehalvde­len. Tredje runde arrangeres 2. februar. Her blir Nadderud Arena stoppested for jentene, sammen med Gjerpen, Stabaek og Bodø. Mens guttelaget skal måle krefter i Nye Loen Naerbø mot Naerbø, Charlotten­lund og Havørn. Fjerde runde er en fellesrund­e i Drammen første helga i mars. De fire beste lagene går videre til nasjonalt sluttspill i april.

GRUGLEDING

– Vi møter tøff motstand og det blir interessan­t å se hvordan vi klarer oss, sier Hermann Skoglund Witzøe (18) om helgas ildprøve. Lagkamerat Mads Arne Karlsen (17) både gleder og gruer seg.

– Det er litt av begge deler. Jeg gleder meg til å spille, men det blir jo litt nerver også som kan komme ved store turneringe­r, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway