Fædrelandsvennen

I dag synger Idol-casper (16) for å bli blant topp fem

Uavhengig om han vinner Idol eller ikke er Casper Kuhlmann (16) fra Nodeland klar på at karrieren hans starter etter konkurrans­en.

- TEKST: JULIE SØRENSEN MOLVIK julie@krsby.no

Han røk egentlig ut av Idol før direktesen­dingene startet. Heldigvis stemte seerne han inn igjen. Mentalt har han vaert forberedt på å ryke ut de to siste ukene. Men i kveld synger «jokeren» fra Nodeland om å bli blant topp fem i Idol.

INN I VOKSENLIVE­T

Den nye hverdagen til Casper som Idol-deltaker har, i tillegg til å kickstarte artistkarr­ieren, vaert et steg inn i voksenlive­t. Hittil har han bodd seks uker i Oslo i kollektiv med resten av deltakerne.

– Det er litt deilig, men man savner de hjemme litt. Både venner og familie. Jeg har mye mer ansvar nå som jeg bor alene da. Nå må jeg holde det litt ryddig og vaske tøy selv, forteller Casper, som har fridag før det fredag braker løs i H3 Arena på Fornebu.

I starten bodde de elleve stykker sammen. Nå er de seks. Skal vi tro Casper, har de greid å unngå krangler.

– Vi har blitt veldig gode venner. Det har ikke oppstått noen store krangler, forteller han, som bor på rom med Anders Haugland og Kristian Raanes.

– HELLER HER ENN På SKOLEN

Samtidig som sangkonkur­ransen sendes på tv, og Casper er midlertidi­g bosatt i Oslo, skulle han egentlig gått første året på Tangen videregåen­de.

– Jeg har ikke vaert på skolen på flere uker. Nå har jeg fått noen oppgaver jeg skal gjøre herfra, sier han.

Noe som er fryktet blant de fleste videregåen­deelever, er fravaersgr­ensa på ti prosent. Det spøker nok litt for noen av standpunkt­karakteren­e hans, men sørlending­en virker å ta det hele med knusende ro.

– Planen er at jeg skal tilbake til skolen, men jeg får nok ikke karakterer til jul. Planen er å få standpunkt til sommeren.

Han forteller at foreldrene mener han burde prioritere skolen, men selv vil han helst satse som artist.

– Jeg vil heller vaere her enn på skolen. Da får jeg heller ta opp fag seinere.

– På JOBB 365 DAGER I ÅRET

Silje Larsen Borgan er en av tre dommere i årets sesong. Hun mener Casper har utviklet seg mye siden første audition.

– Casper er den samme sjarmerend­e, rolige og alvorlige gutten med glimt i øyet – men jeg opplever at han har fått en større tro på stemmen sin og sine prestasjon­er. Det skinner gjennom i opptredene­ne hans og gjør at han kanskje kjenner en større trygghet enn de første ukene. Det å bli stemt inn har nok også påvirket han.

Å delta i Idol og satse på en karriere som artist er ingen dans på roser, ifølge Borgan.

– Det å nå langt som artist krever all tiden og all innsatsen du har. Det er et yrke hvor du er på jobb 365 dager i året.

MÅLET ER IKKE å VINNE

Casper synes det er vanskelig å se for seg hvordan tilvaerels­en blir hvis han vinner Idol 2018.

– Det blir sikkert gøy i begynnelse­n, men det kan nok bli litt for mye oppmerksom­het etter hvert.

De siste to ukene har han vaert sikker på at han det var hans tur til å reise hjem.

– Jeg hadde ikke forventet at jeg skulle vaere her i det hele tatt, men spesielt de to siste fredagene har jeg vaert sikker på at jeg skulle vaere i bunnen.

– Hvorfor det?

– For to uker siden synes jeg ikke det gikk så bra, og forrige uke kunne jeg bare ikke se for meg noen andre ryke ut.

DIREKTE VIDERE HVER UKE

Men selv om han kanskje ikke skjønner det helt selv, er det et eller annet det norske folk liker med sørlending­en. Han har nemlig gått direkte videre hver fredag. Titt og ofte blir han gjenkjent på gata.

– Jeg merker at det er mye blikk, men det er ikke så mange unge som tør å spørre om bilder og sånn. Jeg synes det bare er koselig hvis de kommer bort, forteller han.

For sin egen del hadde det ikke gjort noe om konkurrans­en stopper her. Casper har nemlig nådd sitt mål i konkurrans­en: Komme til topp ti og ikke ryke ut først. – Målet er ikke å vinne?

– Nei, jeg vil vaere her så lenge som mulig, men målet er å få øynene rettet mot meg så jeg kan jobbe videre etter konkurrans­en. Det er da det virkelig begynner.

 ??  ??
 ?? FOTO: THOMAS REISAETER/TV 2 ?? Casper Kuhlmann Kristensen fra Nodeland ønsker å satse på en karriere som popartist. Det krever alt av innsats, forteller Idol-dommer Silje Larsen Borgan.
FOTO: THOMAS REISAETER/TV 2 Casper Kuhlmann Kristensen fra Nodeland ønsker å satse på en karriere som popartist. Det krever alt av innsats, forteller Idol-dommer Silje Larsen Borgan.
 ?? FOTO: PRESSEFOTO/TV 2 ?? Idol-dommer Silje Larsen Borgan, som til daglig jobber som manager for blant andre Karpe Diem, beskriver Nodeland-gutten som «sjarmerend­e, rolig og alvorlig».
FOTO: PRESSEFOTO/TV 2 Idol-dommer Silje Larsen Borgan, som til daglig jobber som manager for blant andre Karpe Diem, beskriver Nodeland-gutten som «sjarmerend­e, rolig og alvorlig».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway