Fædrelandsvennen

Vi har tatt laerdom av tragedien

- NAEROMSORG AS,

Vi har tatt laerdom av tragedien på Sørlandsse­nteret i fjor sommer og vil gjør vårt beste for å hindre at noe lignende skal skje igjen.

Vi i Naeromsorg er dypt berørt av saken. Vi hadde ansvar for den da 15 år gamle jenta som den 26. juli i fjor gikk inn på Coop Obs på Sørlandsse­nteret i Kristiansa­nd og knivstakk to ofre. Gjennom media har mange hørt om Naeromsorg i tiden som har gått etter tragedien. Nylig falt ny dom i saken, og vår virksomhet fikk betydelig omtale.

Det er meget viktig for oss å kommuniser­e at vi beklager dypt det som skjedde i juli 2017. Hendelsen skulle vi selvsagt ønske at kunne vaert forhindret. Vi ønsker å gi uttrykk for vår medfølelse for de etterlatte, og alle som har blitt berørt av hendelsen. Ingenting som sies eller gjøres kan endre det som skjedde denne dagen. Vi har tatt laerdom og vi gjør vårt beste for å hindre at noe lignende skal skje igjen.

Denne saken har påvirket hele organisasj­onen. Naeromsorg har tatt med seg tilbakemel­dingene fra Bufetat og Fylkesmann­en. Vi har brukt det siste året til å gjøre nødvendige endringer, og ta vare på de som stod denne hendelsen naermest hos oss. Nylig ble vi kontroller­t av Fylkesmann­en uten at det ble funnet avvik. I tillegg har vi nå fått beskjed fra Bufetat om at vi har svart opp alle avvik i etterfølge­nde kontroll.

Hvem er vi? Ja, vi er den private barneverna­ktøren som hadde omsorg for «Stina» de siste 4 månedene før den tragiske hendelsen på Sørlandsse­nteret. Vi er mer enn dette. Vi har bidratt til at «Hans», «Tone» og mange andre barn og familier har fått og får god omsorg, kjaerlighe­t og hjelp. Det er vi stolte av.

Vi har det siste året kjent på mange sterke følelser som denne saken har ført til for oss, våre ansatte, barn, ungdom og familier. Det er viktig for oss å si at vi er glad i arbeidspla­ssen vår. Vi har mange dyktige og flotte mennesker som arbeider hos oss. I tillegg til institusjo­nen har vi også hjemmebase­rte tjenester og familiehje­m. Her er mennesker som hver dag ønsker å gjøre en innsats for å hjelpe barn og deres familier, som ønsker å gjøre en forskjell.

Vi som arbeider her har valgt nettopp Naeromsorg fordi virksomhet­en setter barnets behov først og fordi det er stort fokus på faglighet, kunnskap og kompetanse.

Det er tungt å skulle reise seg å gå videre etter en slik tragedie. Vi står på og gjør alt vi kan, for å sikre at alle barna og ungdommene som vi er i kontakt med skal få den beste omsorgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway