Fædrelandsvennen

«Lite sannsynlig» at Shala blir i Start ved nedrykk

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Høyst trolig må Start holde seg i Eliteserie­n for å beholde Herolind Shala.

– Det er lite sannsynlig.

Det svarer Herolind Shala til Faedreland­svennens spørsmål på om han blir med Start ned ved et eventuelt nedrykk.

– Så din fremtid her står på om dere holder dere eller ikke? – Ja.

Tydeligere er det vanskelig å vaere. Vil Start beholde Herolind Shala, må man holde plassen i Eliteserie­n.

– VIL REDDE KLUBBEN

Søndag kommer Rosenborg til Sparebanke­n Sør Arena, i det som blir den første av to kamper som står igjen i innspurten av Eliteserie­n. Start er i aller høyeste grad involvert i nedrykksst­riden.

Norsk Regnesentr­al gir Start 75 prosent sjanse for å overleve i Eliteserie­n enten gjennom tabellplas­sering eller ved kvalifiser­ing, men samme sentral gir også Start 34 prosent sjanse for å havne i kvalikspil­l.

For å unngå nedrykk blir Herolind Shala viktig, slik han har vaert i hele høst etter overgangen fra danske Lyngby. Selv sier skiensgutt­en at han vil ha fokus på de kampene som står igjen før han tar en avgjørelse om framtiden.

– Jeg vil bare legge sesongen bak meg først, og redde klubben fra nedrykk. Det er grunnen til at jeg er her. Når de målene er nådd, og når jeg får slappet av og tenkt litt, så skal jeg sette meg ned med min agent og familien og se på framtiden, sier Shala.

VILLE HA LENGRE KONTRAKT

Sportslig leder i Start Tor-kristian Karlsen håper å kunne beholde Shala uansett hvilken divisjon Start spiller i neste år, og forteller at de har en løpende dialog med spilleren og hans agent Jack Karadas.

– Den dialogen har egentlig pågått siden før han signerte, for målet var naturligvi­s å få ham på en lengre kontrakt enn det som ble gjort. Så har den dialogen fortsatt, og det har ikke stått på våre forsøk for å si det sånn, forklarer Karlsen.

Han beskriver en god tone med både Shalas familie og agent, og mener det er naturlig at spilleren nå får ha fokus på det som skal skje på banen.

– Jeg har fortsatt et håp om at han spiller her uansett hvilket scenario som blir gjeldende, så får det heller bli motbevist. Vi kommer ikke til å gi oss, forsikrer Starts sportslige leder.

26-årige Shala har tre mål og to målgivende på de elleve kampene han har spilt siden overgangen. På Faedreland­svennens spillerbør­s står han med en snittkarak­ter på 5,18. Kun slått av Jonas Deumeland.

– Han har rutine, mentalitet og lederegens­kaper. Det er vanskelig å finne en midtbanesp­iller som gir oss sju-åtte mål i løpet av en sesong, sier Karlsen.

Shalas agent har ikke besvart Faedreland­svennens henvendels­er torsdag.

Shala sliter for øvrig med en skade han pådro seg i kampen mot Rosenborg torsdag for ei uke siden, men den skal ikke holde ham ute av spill søndag.

– Jeg fikk et slag i beinhinna, så den er veldig vond og øm. Men det skal ikke vaere noe problem, sier Shala selv.

 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Herolind Shala har vaert viktig for Start denne høsten, men framtiden hans er fortsatt usikker.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Herolind Shala har vaert viktig for Start denne høsten, men framtiden hans er fortsatt usikker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway