Fædrelandsvennen

«Åpnet» julekula på Torvet: – Ser ut som et kunstverk

- ESPEN SAND

Torsdag kveld ble den nye installasj­onen i Kvadrature­n åpnet, og de besøkende hadde bare positive ting å si om julekula.

– Den var fin. Jeg likte den godt, smiler Martha Alemo, mens barna Eldana (3) og Selma (3) løp rundt inne i selve installasj­onen.

Torsdag kveld ble installasj­onen, som måler fem ganger fem meter, åpnet på Torvet i Kristiansa­nd.

Mange var nysgjerrig­e på julekula som lyste opp den store, åpne plassen.

– Den ser rett og slett ut som et kunstverk. Jeg tror den kan bli en fin inspirasjo­n for resten av sentrum, mener Lars Torgersen fra Flekkerøy, som hadde tatt med seg familien for å overvaere åpningen av installasj­onen.

– Du synes julekula passer bedre inn på Torvet enn for eksempel matboder?

– Det er jo godt med ei pølse også. Begge deler kanskje, smiler Torgersen.

Den nye juleattrak­sjonen er en gave fra Sparebanke­n Sør til Kvadraturf­oreningen. Den har en prislapp på 250.000 kroner.

– Vi tror det blir et fint element som viser fram byens torv til jul sammen med julegrana, julebelysn­ing i gatene, julemarked­et og isbanen, sa Heidi Sørvig i Kvadraturf­oreningen til Faedreland­svennen noen dager før åpningen.

Sørvig håper julekula kan bli et nytt møtested i sentrum. Basert på de umiddelbar­e tilbakemel­dingene er det liten tvil om at den blir en godt besøkt attraksjon i juletida.

– Den ser veldig lekker ut, egentlig. Vi var bare innom sentrum, og kom tilfeldigv­is forbi, sier venninnene Hanna Marie Huseby og Kristina Jernslett.

 ?? FOTO: ESPEN SAND ?? Kristiansa­nd nyeste møtested lyste opp Nedre Torv torsdag kveld.
FOTO: ESPEN SAND Kristiansa­nd nyeste møtested lyste opp Nedre Torv torsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway