Fædrelandsvennen

Klimadebat­ten bør ikke avsluttes

- STEIN STORLIE BERGSMARK GRACIELA NILSEN

Bernt Blindheim skriver den 2. november at det har vaert nok diskusjon om hvorvidt klimaendri­ngene er menneskesk­apte.

●●Men han innrømmer å ikke kunne vurdere klimasaken, og han stoler derfor på den største og sterkeste, altså Klimapanel­et.

Blindheim trekker fram mitt navn, og jeg svarer: Jeg er fysiker og har i et av verdens ledende industriko­nsern arbeidet mye med matematisk modellerin­g, simulering og stokastisk­e prosesser. Jeg har som tusenvis av andre forskere kompetanse til å vurdere modellbase­rte klimascena­rier, og har konstatert at Klimapanel­et tar feil. Hvorfor i all verden skulle jeg hevde dette dersom jeg ikke hadde vurdert dette og dersom jeg ikke hadde støtte fra verdensled­ende fysikere og klimaforsk­ere og en nobelprisv­inner?

En overvelden­de klimahisto­rikk viser at klimaet aldri har vaert stabilt, Norge var eksempelvi­s isfritt for 4000 år siden. Er det noen som betviler dette? Uniformite­tsprinsipp­et sier at de samme fysiske prosessene styrer klimaet i fortid, nåtid og fremtid.

Dette har Klimapanel­et nå forkastet og bruker i stedet modellbase­rte klimascena­rier som feiler. Menneskene har naturligvi­s påvirket klimaet, men virkningen er beskjeden, og kloden har aldri vaert et bedre sted for menneskene enn i dag.

Den 3. november har Kjellan Spinnangr et innlegg preget av manglende kunnskap, personangr­ep og fravaer av elementaer dannelse. Debattkult­uren bør løftes til et seriøst og etisk høyere nivå.

Les, laer og angrip sak, ikke person! system som ikke gagner ungene, samfunnet eller kommunekas­sa. Dette er et eksempel på at penger ikke løser alle problemer, uansett mengde.

Hva med å finne en familie eller barnløse par som kan ta imot et barn, som gir det kjaerlig omsorgfull behandling, som satser for å hjelpe ungen til å fullfører skolegange­n, som kan delta på feriereise­r, osv?

En familie vil helt sikkert gjøre underverke­r med 20 mill. øremerket barnet, og bruker dem over hele oppveksten, inkludert nødvendige tilrettela­gte tiltak, privat psykologis­k behandling, tannlegebe­handling, andre nødvendige helsetjene­ster, studiereis­er, og innkjøp av den første bilen.

Det må gjøres noe med dette. Barna skal ikke brukes for å gi jobb til en del folk som skulle ha funnet seg noe annet å gjøre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway