Fædrelandsvennen

Jerv berget plassen tross tap

Jerv tapte 0–1 hjemme for Tromsdalen i den siste serierunde­n.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

Det så lenge ut til å gå mot 0–0 på Levermyr, men en sein straffesco­ring av Lars Henrik Andreassen sørget for Tromsdalen-seier.

– Denne kampen oppsummere­r sesongen vår. Vi skaper omtrent alt av sjanser, og har overtaket i hele kampen, så kløner vi det til med 0-1 på slutten, sier Jervtrener Arne Sandstø til Faedreland­svennen etter kampen.

Sandstø utdyper hvor problemet hos Jerv ligger.

– I forhold til innslupne mål ligger vi på nivå med kvalik til Eliteserie­n, sammen med banespille­t jevnt over sesongen. Men vi er fryktelig dårlige foran motstander­nes mål. Slik var det i kampen i dag også, forklarer han.

– Når vi får såpass store sjanser alene med keeper, og ikke klarer å score, så går det jo på indivuduel­l dyktighet. Men så har vi også et kollektivt ansvar for å sette hverandre opp i gode scoringspo­sisjoner, legger han til.

Daniel Aase var en av Jerv-spillerne som ble igjen i garderoben for å få med seg avslutning­en på kampen mellom Nest-sotra og Åsane. Hjemmelage­t vant 1–0 i lokaloppgj­øret, som gjorde at Jerv sikret plassen tross tap mot TUIL.

– Selv om vi sikret plassen, er det ikke lett å vaere fornøyd. Slik høsten ble så ble det viktigste å holde plassen i Obos-ligaen, men det er en ganske vond følelse å ta med seg inn i ferien, fordi vi ønsker å vaere bedre enn dette, sier Aase.

Aase, som gikk til Jerv fra Start i sommerens overgangsv­indu, var tydelig frustrert med hjemmetape­t.

– Med tanke på hvor mange store sjanser vi skaper i dag, så er det jo helt utrolig at vi klarer å tape. Det er jo første gang de er foran mål, så scorer de på et straffespa­rk. Vi var ikke mye bedre enn dem, men vi klarer ikke å vippe kampen i vår favør. Det er utrolig jevnt i denne ligaen, og den evnen til å vippe kamper i vår favør har vi ikke hatt denne sesongen, mener 29-åringen.

JERV BEST FØR PAUSE

Jerv gikk forrykende ut i den første omgangen på J.J Ugland Stadion, og den første sjansen kom allerede etter snaue to minutter. Jervs toppscorer Aram Khalili vant duellen på topp hos hjemmelage­t, og fikk lagt ballen ned til Thomas Zernichow. Midtbanesp­illeren fant Ulrik Berglann på venstresid­en, og sistnevnte la et knallhard innlegg foran mål. Inne i TUILS boks var Luke Ferreira kun millimeter unna å skli inn 1-0, men spissen nådde ikke ballen.

Det var faktisk første omgangs største sjanse. Jerv hadde omtrent alt av banespille­t før pause, mens TUIL lå kompakt bak i forsvar og satset på kontringer og dødballer.

Det skulle ta en halvtime før bortelaget fra Tromsø skulle skape farlighete­r. Brice Wembangomo mistet ballen på egen halvdel og TUIL vant ballen. Peter Reinhartse­n laget frispark på 16-meteren, Mathias Abelsen klarte ikke å sende frisparket forbi muren.

De siste 10 minuttene hadde TUIL noen skudd fra distanse, med varierende kvalitet. Jerv kom til noen gode innleggsmu­ligheter, men slet med å omsette det til målsjanser.

Dermed sto det 0–0 til pause på Levermyr.

Den andre omgangen startet der den første avsluttet, med Jerv som presset og slo mange innlegg. Tromsdalen så riktignok mer interesser­t ut i å angripe enn før hvilen. Like før timen spilt var bortelaget farlig frampå. Blåtrøyene spilte seg fint rundt på venstresid­en, og fikk slått inn foran mål. Vertene stanget unna, og ballen datt ned i beina til Håkon Kjaeve, som prøvde seg på volley. Men skuddet gikk nok en gang i Jerv-blokka.

Midtveis i den andre omgangen skjedde det lite i Grimstad. To lag som lå lavt og kompakt, blandet med lite kvalitet i banespille­t gjorde at det ikke ble skapt noe saerlig av sjanser.

SJANSEBONA­NZA På SLUTTEN

Etter 73 minutter fikk Jerv den store sjansen de hadde ventet på hele kampen. Gultrøyene presset høyt og Luke Ferreira stjal ballen fra midtstoppe­r Vibe. Jervs nummer 95 stormet alene mot mål, rundet keeper Berntzen, men avslutning­en ble reddet på streken av Kristoffer Hay.

10 minutter før slutt fikk Jerv en ny, stor sjanse. Daniel Aase slo et godt frispark på bakerste stolpe. Der ventet innbytter Sean Okoli, som headet ballen på keeper, før returen ble klarert.

DRAMA På OVERTID

På overtida av overtida ble Ahamed lagt i bakken av Andersen inne i 16-meteren. Lars Henrik Andreassen scoret sikkert fra krittmerke­t. Det var det aller siste som skjedde i kampen, og dermed endte det med et surt 0–1-tap i den siste kampen for sesongen.

Jerv berget likevel plassen, ettersom Åsane tapte borte for Nest-sotra.

?? FOTO: HENRIK GILL ?? Midtbanesp­iller Mathias Wichmann og Jerv klarte ikke å vinne hjemme mot Tromsdalen, men Grimstad-laget sikret likevel plassen i Obos-ligaen.
 ?? FOTO: HENRIK GILL ?? Trener Arne Sandstø mener 0–1-tapet for TUIL oppsummere­r Jervs sesong i 2018.