Fædrelandsvennen

Melder seg ut av Søgne Høyre

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

Karl W. Strandvik føler seg ikke lenger hjemme i Høyre, og blir uavhengig representa­nt ut perioden i kommunesty­ret.

Faktisk har Krfs partileder vaert en medvirkend­e årsak til utmeldelse­n.

– Jeg har tenkt mye på prosessen som Knut Arild Hareide har vaert i, det har har inspirert meg. Dessuten toppet det seg med det reaksjonae­re utspillet om abortloven. Dette er ikke noen reaksjon eller protest, men resultat av en lengre prosess, sier Karl W. Strandvik.

STOR AVSTAND

Strandvik har vaert fast medlem av kommunesty­ret siden juni, etter at Jan Stubstad ble innvilget permisjon.

– Kort fortalt er det blitt for stor avstand mellom det jeg står for og den overordned­e politikken, blant annet skattepoli­tikk og fordelings­politikk.

– Men det har vel ikke skjedd noe med Høyres syn sånn over natta?

– Nei, men jeg kom inn i Høyre for åtte år siden etter noen år uten partitilkn­ytning. Før det var jeg medlem av Ap i mange år. Jeg jobbet tidligere i lastebilna­eringen, og dette med samferdsel og veiutbyggi­ng var så viktig for meg at jeg havnet i Høyre, svarer Strandvik.

– IKKE NOE USNAKKET

Det har tidvis vaert turbulent i Søgne Høyre i denne perioden.

For halvannet år siden beskyldte Strandvik deler av kommunesty­regruppa for fraksjonsv­irksomhet, og ba lederen av Søgne Høyre trekke seg. I et brev til styret mente han kommunesty­regruppa framsto som splittet, usammenhen­gende og uten reell styring.

– Er det også denne saken som nå ligger til grunn for din beslutning?

– Det er en totalitet her, men for meg er det politiske viktigst. Jeg har et godt forhold til Søgne Høyre, og har ikke noe usnakket med dem. Vi har ført en god dialog, sier Strandvik.

– Det blir ikke retur til Ap? – Nei, det blir feil for meg nå, jeg vil vaere uavhengig inntil videre. Det er et drøyt år igjen av perioden, jeg har allerede stemt med opposisjon­en i en del mindre saker, uten at jeg er blitt irettesatt av gruppelede­r. Jeg ønsker å stå friere, men er valgt på et program.

Strandvik var nominert på tredjeplas­s før kommuneval­get, men endte opp som første vararepres­entant. Han ledet programarb­eidet til Vest-agder Høyre og var med å utarbeide partiprogr­ammet i Søgne foran siste valg.

 ?? ARKIVFOTO ?? Karl W. Strandvik (H) på talerstole­n i rådhuset. Fra venstre sitter Yngvar Monstad (MDG), Bernt Ludvig Daland (Frp) og Gry Vibeke Aga Stubstad (Frp).
ARKIVFOTO Karl W. Strandvik (H) på talerstole­n i rådhuset. Fra venstre sitter Yngvar Monstad (MDG), Bernt Ludvig Daland (Frp) og Gry Vibeke Aga Stubstad (Frp).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway