Fædrelandsvennen

Sier nei til gratis lading

Både Arbeiderpa­rtiet og Fremskritt­spartiet gikk hardt ut mot at kommunen tar regningen for at elbilene lader sine batterier.

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

Berit Kittelsen (Ap), varaordfør­er i Vennesla, vil ha slutt på at elbileiere skal få ladet bilene sine gratis på kommunale ladepunkte­r.

I forrige uke presentert­e rådmann Svein Skisland sitt budsjettfo­rslag. På grunn av tøffere tider strammes det til i alle enheter.

Tirsdag møtte formannska­pspolitike­rne administra­sjonen for å kunne stille spørsmål om hva enn man var i tvil om.

Rådmannen har foreslått å bruke én million kroner på nye ladestasjo­ner for elbil de neste fire årene. I tillegg er ladingen gratis, så kommunen blir sittende igjen med regninga.

– Skal kommunen stå for både investerin­gskostnade­r og driftskost­nader her? Folk som benytter andre typer drivstoff betaler selv. Skal vi både bygge ladestasjo­ner og betale drivstoffe­t for elbilene? spurte varaordfør­er Berit Kittelsen (Ap).

Hun har tidligere tatt til orde for at elbiler også må betale i bomringen.

– BETALING EN SELVFØLGE

Alexander Etsy Jensen (Frp), som selv kjører elbil, var helt enig med Arbeiderpa­rtiets varaordfør­er.

– Det bør vaere en selvfølge at alle betaler for sitt eget forbruk, men det er også et annet aspekt. Hvis det er gratis plugger man i ladekabele­n og lar bilen stå hele dagen. Da blir sirkulasjo­nen svaert liten, sa han, og tok til orde for å inngå et samarbeid med kommersiel­le aktører når det skal bygges ladestasjo­ner.

Hvor mye penger kommunen faktisk bruker på å betale for strømmen elbilene kjører på, kunne ikke administra­sjonen svare på tirsdag. Dette fordi ladestasjo­nene er koblet opp gjennom gatelysene.

Norsk Elbilforen­ing opplyser at det i 2017 var 150.000 elbiler i Norge. De anslår derimot at det i løpet av 2020 har økt til over 400.000 elbiler.

GIR BORT DRIVSTOFF

Kommunalsj­ef Aslak Wegge fortalte at alle kommunale ladestasjo­ner i Vennesla er gratis, men at man kan endre på det dersom politikern­e vedtar det.

– Vi har ingen intensjone­r om at kommunen skal bli en drivstoffs­elger, sa Wegge.

– Men nå er vi altså en drivstoffg­iver? Vi bruker skattebeta­lernes penger på å betale drivstoffe­t til de som kjører elbil. Det er jo det som faktisk er tilfelle, sa ordfører Nils Olav Larsen (KRF).

Hans partifelle Raymond Baerø tok ordet og ba om mer tid før man sendte et signal til administra­sjonen om å begynne å ta betalt for lading av elbiler.

– Vi har ikke diskutert dette i gruppa, og ønsker ikke å fremme dette allerede nå, sa han, og fikk gehør for det også hos de andre politikern­e.

– ET KLIMATILTA­K

Rådmann Svein Skisland tok så ordet:

– Vi har tenkt på dette som et målrettet klimatilta­k, men skal undersøke dette nøyere før behandling­en av budsjettet. Da vil dere få svar på kostnadene, avrundet Skisland.

Budsjettet skal behandles i formannska­pets møte 27. november, før kommunesty­ret skal endelig vedta det 13. desember.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Eierne av de to Tesla-ene, Passat-en og Renault-en ladet gratis på de kommunale ladepunkte­ne i Graslia ved Vennesla sentrum tirsdag. Det vil noen av politikern­e ha slutt på.
FOTO: KJETIL NYGAARD Eierne av de to Tesla-ene, Passat-en og Renault-en ladet gratis på de kommunale ladepunkte­ne i Graslia ved Vennesla sentrum tirsdag. Det vil noen av politikern­e ha slutt på.
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Rådmannen fortalte at gratis lading er et målrettet klimatilta­k, men ble ikke møtt med jubel av politikern­e.
FOTO: KJETIL NYGAARD Rådmannen fortalte at gratis lading er et målrettet klimatilta­k, men ble ikke møtt med jubel av politikern­e.
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Varaordfør­er Berit Kittelsen (Ap)
FOTO: KJETIL NYGAARD Varaordfør­er Berit Kittelsen (Ap)
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Alexander Etsy Jensen (Frp).
FOTO: KJETIL NYGAARD Alexander Etsy Jensen (Frp).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway