Fædrelandsvennen

Motsvaret til «Black Friday»

- KAMILLA RUDBERG

Spire Kristiansa­nd og Fremtiden i våre hender Kristiansa­nd ville vise et baerekraft­ig motstykke til Black Friday med sitt arrangemen­t «Green Tuesday».

– Jeg er litt imot «Black Friday». Når ting blir så billig, er det jo noen som må jobbe for det, sier Selina Rosenquest (22), som ikke kommer til å dra på den store shoppingda­gen 23. november.

Faedreland­svennen møtte henne på arrangemen­tet «Green Tuesday» på Østsia. Der har hun funnet seg et lass med brukte klaer.

– Dette er både miljøvennl­ig, og man sparer mye penger. På videregåen­de fant jeg ut av at man kunne finne mye kule ting som er brukt, sier hun.

– Forbruk har store miljøkonse­kvenser. Så det handler om å respektere alle ledd i kjeden. Det er viktig å ha en relasjon til klaerne, at man får et nytt syn på forbruk og ikke ser på klaer som noe man bare skal bruke og kaste. Det går utover de som lager klaerne fra begynnelse­n av, sier Silje Wilhelmsen fra Framtiden i våre hender.

Besøkende kunne telles på én hånd da Faedreland­svennen var på plass på arrangemen­tet den første halvtimen. 15 personer hadde levert inn klaer og bøker på forhånd. Arrangøren­e er fornøyde til tross for lunkent oppmøte.

– Vi har fått inn en del klaer og bøker fra både privatpers­oner og biblioteke­t på UIA. Så får vi se om det slår an, sier Wilhelmsen.

 ?? KAMILLA RUDBERG FOTO: ?? Silje Wilhelmsen (t.v.) og Kari Olava Haakonseth fra Framtiden i våre hender er blant arrangøren­e av «Green Tuesday». De handler selv miljøvennl­ig, og synes Black Friday fremmer et usunt syn på forbruk.
KAMILLA RUDBERG FOTO: Silje Wilhelmsen (t.v.) og Kari Olava Haakonseth fra Framtiden i våre hender er blant arrangøren­e av «Green Tuesday». De handler selv miljøvennl­ig, og synes Black Friday fremmer et usunt syn på forbruk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway