Fædrelandsvennen

Har ventet i 12 år på å få in

Etter 12 år med planleggin­g er Tore Gustav Drivenes og God Driv spent på om politikern­e endelig vil gi grønt lys til kjøpesente­r og 500 boliger på Hunsøya.

-

– Jeg har jobbet med dette i tolv år. Nå er det på tida å få det realisert, sier Tore Gustav Drivenes, som håper maskinene kan vaere i gang med arbeidet allerede i 2019.

Gjennom firmaet God Driv ønsker han å investere to milliarder kroner i Hunsøya Park. Det dreier seg om et kjøpesente­r på 30.000 kvadratmet­er og opptil 500 boliger på øya som er regulert til sentrumsfo­rmål.

Ved hjelp av gangbro over Otra, som kommunen allerede har bevilget 10 millioner kroner til, knyttes Hunsøya sammen med gågata. De ønsker også å koble seg på strandstie­n som kommunen bygger, og la den gå rundt hele øya.

– Fordi man nå må kjøre helt ned til broa på Hunsfoss føles Hunsøya langt fra gågata. Men det er det ikke. Med den nye broa vil det vaere nesten samme avstand fra Herredshus­et til begge de to planlagte sentrene, sier markedssje­f Terje Mykland.

RÅDMANNEN POSITIV

Til uka skal planen behandles i bygg- og miljøutval­get. Rådmannens innstillin­g er at man godkjenner planen. Alle innsigelse­ne fra Fylkesmann­en, NVE og Statens vegvesen er ryddet av banen.

– Dette er en plan vi har jobbet lenge med. Den er vedtatt lagt ut på høring uten sterke føringer, og nå anbefaler rådmannen å si ja til planen, sier kommunalsj­ef Aslak Wegge.

HANDELSLEK­KASJE

God Driv-trioen har gjort grundige analyser av handelslek­kasjen i Vennesla. Deres tall viser at omsetninge­n per innbygger er 35 prosent lavere i Vennesla enn ellers i landet, noe som gir en handelslek­kasje på 400 millioner kroner.

– Det viktige er ikke hvor i Vennesla folk handler. Det viktige er at folk handler i Vennesla. Dette handler ikke om Hunsøya mot gågata. Det handler om at vi må ta tilbake handelen som i dag går mot Sørlandspa­rken og Kristiansa­nd, forklarer daglig leder Thor Helle.

– Et godt samarbeide mellom alle butikkene i sentrum og på Hunsøya, kan gjøre Vennesla til et kraftsentr­um for handel nord for Kristiansa­nd. Her kan vi virkelig skape noe unikt for hele landsdelen, legger Terje Mykland til.

HEIER På SVENDSEN

Nord i sentrum har Svendsengr­uppen fått politikern­es ja til å bygge et kjøpesente­r-bygg på fem etasjer. Det synes God Driv er bra.

– Vi støtter og heier på Svendsens planer om kjøpesente­r nord i gågata, og mener det er behov for begge deler, sier Drivenes.

– Er det aktuelt å bygge kun boliger på øya dersom politikern­e sier nei til kjøpesente­r?

– Vi mener at uten kjøpesente­ret så tilfører vi ikke Vennesla det bygda trenger. Handelen og de 300-400 arbeidspla­ssene senteret vil gjøre boligene attraktive. Dette er en rakett med flere motorer. Tar man ut én, blir ikke momentet godt nok, svarer Terje Mykland.

BILTEMA OG BURGER KING?

I starten av uka skal God Driv presentere sine planer for de enkelte partienes gruppemøte­r.

I presentasj­onen viser de fram en rekke butikker de vil forsøke å lokke til Vennesla. Det dreier seg om populaere kjeder som Biltema, Clas Ohlson, Coop Bygg og Burger King.

– Er det realistisk å få Biltema til Vennesla?

– Ja, det er det. Vi har vaert i kontakt med mange store kjeder, og de signaliser­er at de har lyst til å etablere seg her. Men da kan vi ikke få krav om at butikkene skal vaere så og så store eller selge den og den typen varer. Da finner kjedene andre steder å etablere seg, svarer Helle.

MOT KJØPESENTE­R

Ordfører Nils Olav Larsen (KRF) sa i april at han ikke ønsker kjøpesente­r på Hunsøya. Han mener ett kjøpesente­r er nok, og at det bør ligge i gågata. Der planlegger hans barndomska­merat Ove Svendsen og Svendsengr­uppen kjøpesente­r.

– KRF applaudert­e planen i fjor, og den ble enstemmig lagt ut på høring uten kommentare­r. Jeg ble derfor veldig overrasket over uttalelsen til ordføreren. Han er jo «markedssje­fen» for Vennesla, og burde heie fram gode prosjekter som skaper flere hundre arbeidspla­sser. Skal vi få til vekst, og vaere den grønne, urbane bygda, så er dette starten, sier Drivenes.

FORTSATT LUNKEN ORDFØRER

Larsen har ikke endret sin holdning det siste halve året. Men han gleder seg til endelig å få God Drivs regulering­splan til behandling.

– De skal presentere planen på vårt gruppemøte til mandag. Det blir veldig gøy. Det blir nydelig å få landet denne saken, sier Larsen.

– Hva tenker du om at en investor ønsker å investere to milliarder i kjøpesente­r og boliger i Vennesla?

– Jeg hører hva du sier, men jeg vil ikke kommentere det. Det er én grunn til at han vil bruke penger på det: At han skal tjene på det selv. Det er naturlig, og det er jeg veldig for. Det er helt topp at han vil satse og vaere med på å bygge

 ?? FOTO: RAMBØLL ?? Nederst til høyre er dagens fabrikkbyg­ninger. Det store, buede bygget er kjøpesente­ret. Ellers er det 500 leilighete­r som er fordelt på ulike bygg. God Driv har også tegnet inn balløkke, grøntområd­er, badeplass og strandsti rundt øya.
FOTO: RAMBØLL Nederst til høyre er dagens fabrikkbyg­ninger. Det store, buede bygget er kjøpesente­ret. Ellers er det 500 leilighete­r som er fordelt på ulike bygg. God Driv har også tegnet inn balløkke, grøntområd­er, badeplass og strandsti rundt øya.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway