Fædrelandsvennen

Under halvparten støtter Ropstad

- NTB

Nestleder Kjell Ingolf Ropstad har tilslutnin­g som ny partileder fra under halvparten av Krf-erne på lokalt nivå som har svart på en Sms-undersøkel­se fra NRK.

– Vi trenger en samlende leder, og Ropstad er ikke et klokt valg med tanke på hva partiet trenger nå, sier sentralsty­remedlem og gruppelede­r for KRF i Trøndelag, Karin Bjørkhaug til NRK.

Hun sto på Hareides side da Krfs ekstraordi­naere landsmøte 2. november gikk inn for å søke borgerlig regjerings­makt med 98 mot 90 stemmer.

Blant dem som ønsket at KRF skulle følge partileder Knut Arild Hareides råd om å søke regjerings­makt med Arbeiderpa­rtiet og Senterpart­iet, mener bare 28 prosent at Ropstad er best egnet til å ta over som partileder dersom regjerings­forhandlin­gene med Høyre, Frp og Venstre fører fram og Hareide går av.

Blant de «blå» Krf-erne på fylkes- og lokallagsn­ivå sier sju av ti at Ropstad er den beste arvtakeren. Samlet har han tilslutnin­g fra 48 prosent, ifølge NRKS undersøkel­se.

Første nestleder Olaug Bollestad har kun støtte fra 5 prosent, mens tidligere parlamenta­risk leder Hans Olav Syversen trekkes fram av 27 prosent av de spurte, med nesten like bred tilslutnin­g fra begge leire.

Fire av ti har ikke svart på undersøkel­sen, som ble utført med SMS til 1.617 Krfere på fylkes- og lokallagsn­ivå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway