Fædrelandsvennen

Lagerbäcks menn skal knekke bortebanek­oden

- NTB

Under Lars Lagerbäck har landslaget vaert utilnaerme­lig på Ullevaal, med sju strake hjemmeseir­er. Borte sitter resultaten­e lenger inne. Det må løses nå.

– Det var viktig å gjøre Ullevaal til et fort, og det har vi klart å gjøre. Å vinne hjemmekamp­er kommer godt med, men man kommer ikke til mesterskap hvis man ikke vinner borte, sier Mohamed Elyounouss­i.

Norge har tatt alle sine ni nasjonslig­apoeng på Ullevaal, men tapte den eneste bortekampe­n så langt. De naermeste dagene venter to bortekampe­r til, og kanskje må begge vinnes for at det skal bli gruppeseie­r.

– Det blir to tøffe og forskjelli­ge bortekampe­r som vi ønsker å angripe på lik måte som hjemmekamp­ene, ved å vaere tøffe og offensive. Det blir spennende å se hvordan det ender, sier Moi.

Lagerbäcks hjemmestat­istikk er sju seirer, to uavgjorte og null tap (mål 14-3). Borte er det tre seirer og fem tap på åtte kamper (mål 12-14). Tar man bort de to utypiske kampene mot Tyskland (0-6) og San Marino (8-0) er målforskje­llen 4-8.

Felles for de fem tapte bortekampe­ne er at Norge ikke scoret mål. Hver gang Norge har scoret på bortebane under Lagerbäck, er det også blitt seier.

– Da har vi jo oppskrifte­n klar. Det er bare å score, sier Tarik Elyounouss­i.

– Jeg synes vi har gjort gode prestasjon­er på bortebane, som mot Bulgaria i september, men uten å ta med oss de nødvendige poengene. Nå må vi egentlig ha tre.

Lagkaptein Stefan Johansen synes Norge har prestert godt på bortebane i år.

– Det har ikke vaert så halvgaeren­t. Vi har slått Albania og Island, og vi var best mot Bulgaria selv om vi tapte. Lars er opptatt av at det ikke skal ha så mye å si om vi spiller hjemme eller borte, men slik det var sist på Ullevaal, med flere folk og god stemning, så føler jeg det er en klar fordel. Likevel skal vi prøve å opptre likt borte som hjemme, sier han.

Sportssjef Nils Johan Semb mener bortebanep­roblematik­ken er reell.

– Det største forbedring­spotensial­et er nok å skape mer borte og å vaere mer effektive. På Ullevaal har vi sju strake seirer og har holdt nullen i seks av dem. På bortebane er det en annen historie. Vi fikk dårlig betalt i Bulgaria, men da vi kom under skapte vi ikke mye, sier han.

– Vi står foran to bortekampe­r, og det blir spennende å se hva vi får til. Det er på bortebane vi har hatt de vonde opplevelse­ne, og uansett hvordan man vrir og vender på det er det største spørsmålst­egnet hvordan vi skal håndtere bortekampe­ne. VI føler oss ganske trygge på hjemmebane.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Landslagss­jef Lars Lagerbäck før fredagens kamp mot Slovenia i Ljubljana.
FOTO: NTB SCANPIX Landslagss­jef Lars Lagerbäck før fredagens kamp mot Slovenia i Ljubljana.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway