Fædrelandsvennen

Det blir stadig mer åpenbart at de som er satt til å styre Søgne kommune ikke er i stand til det.

De siste dagers meldinger fra Søgnes politiske ledere er nok et symptom på en dysfunksjo­nell kommuneled­else. Som ikke evner å løse de lammende konflikten­e.

-

Man skal følge svaert godt med for å klare å holde oversikt over alt som har skjedd i toppen av Søgne kommune de siste ukene, månedene og årene. Og de siste dagene har det kommet nok en vri, som nok en gang illustrere­r at den øverste ledelsen ikke fungerer.

onsdag formiddag ble

utfallet av den siste granskning­en kjent. Den omhandlet påstander fra ansatte i Søgne kommune mot ordføreren og kontrollut­valget. Advokatfir­maet Kluge konkludert­e med at det ikke har forekommet noen lovbrudd.

men om loven

ikke er brutt, er det i alle fall brudd på prosedyren­e for hvordan en slik sak bør bli kjent. I alle fall på politisk toppnivå i en middels stor kommune. Konklusjon­en i rapporten ble kjent for den delen av offentligh­eten som er venner med ordfører Astrid Hilde (Ap) på Facebook. Hvor hun jublende slo fast: «FRIFUNNET på alle plan! Gleder meg til rapporten blir offentlig kjent!»

Det er en

ganske spesiell måte å offentligg­jøre konklusjon­ene fra en offentlig granskning på, for å si det forsiktig. Og det skjedde altså før selve rapporten fra advokatfir­maet ble gjort offentlig kjent for kommunens innbyggere, og alle andre. Jubelen på Facebook ignorerer også at det fins en tapende part i denne saken, en part som en ordfører også burde vaere opptatt av, sterke følelser til tross.

søgnes varaordfør­er gjør

også sitt beste for å sementere inntrykket av en kommune med totalt kaos på toppen. I et intervju med Faedreland­svennen sier varaordfør­er Egel Terkelsen (Frp) at «Uansett hvilken lokalavis jeg åpner nå, står det at Søgne-granskning­en er ferdig og at ordføreren er frifunnet for anklager. Nå tror jeg ikke så mye på det som står i Faedreland­svennen. Men det samme står i N247, som er en avis jeg tror på. Jeg er varaordfør­er og kommer til å håndtere denne saken videre.»

Den siste setningen

er kanskje ment som et løfte, men høres mer ut som en trussel.

Det blir stadig

mer åpenbart at de som er satt til å styre Søgne kommune ikke er i stand til det. Det er synd for alle kommunens ansatte og innbyggere. Og dens renommé.

Det blir stadig mer åpenbart at de som er satt til å styre Søgne kommune ikke er i stand til det.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Stridighet­ene på toppen av Søgne rådhus går videre.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Stridighet­ene på toppen av Søgne rådhus går videre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway