Fædrelandsvennen

Sandberg granskes for mulig karanteneb­rudd

-

Eksstatsrå­d Per Sandberg (Frp) må svare på nye spørsmål fra Karantenen­emnda om hva han bedrev på sin siste reise til Iran.

Nemnda er ikke fornøyd med svarene den tidligere fiskerimin­isteren og Frp-toppen har gitt til nå, og har bedt ham svare på sju nye spørsmål, skriver Aftenposte­n.

«Karantenen­emnda har til vurdering om du har brutt karantenen du ble ilagt ved vedtak av 20. september 2018 ved at du hadde flere møter med representa­nter fra myndighete­ne og naeringsli­vet i Iran», skriver Karantenem­nda i et brev til Sandberg 12. november.

Nemnda fattet interesse for Sandberg etter at han og kjaeresten, iransk-norske Bahareh Letnes, dro til Iran i oktober, der de blant annet møtte representa­nter for presidente­n, politiske myndighete­r og naeringsli­vet.

Sandberg gikk av som fiskerimin­ister i august og fikk karantenet­id med seks måneders etterlønn, i alt naermere 700.000 kroner. I tillegg fikk han fire måneder saksforbud for saker som gjelder kvotesyste­met.

Ifølge nemnda kan han ikke «ta oppdrag eller delta i forhandlin­ger, møter seminar, kurs mv. i eget eller for andre foretak i karantenet­iden».

Sandberg risikerer å bli bøtelagt dersom han har brutt karantenel­oven.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway