Fædrelandsvennen

Sykepleier­forbundet boikotter lockout

- NTB

Sykepleier­forbundet mener NHOS lockoutvar­sel er ugyldig og ber de ansatte møte på jobb som vanlig tirsdag.

Riksmekler­en er nå varslet om at sykepleier­ne som ikke er i streik vil ignorere NHOS lockoutvar­sel tirsdag morgen. Bakgrunnen er at Sykepleier­forbundet mener at varselet ikke fyller kravene det skal følge etter loven. Forbundet savner informasjo­n om hvilke ansatte som skal omfattes av lockouten, som hovedavtal­en krever.

– Dette føyer seg inn i rekken av hendelser i denne konflikten som dessverre forteller om en uprofesjon­ell motpart, sier forbundsle­der Eli Gunhild By.

By reagerer videre på at NHO har valgt å gå ut med taushetsbe­lagt informasjo­n som har kommet fram under meklingen, noe hun mener er forbundet med straffansv­ar. Dersom NHO ønsker å oppretthol­de lockoutvar­slet må de sende varselet på nytt, og i henhold til gjeldende krav, slår forbundet fast.

Forbundsle­deren har tidligere uttalt at den varslede lockouten ikke tar hensyn til liv og helse.

– Dette er dramatisk, og alvorlig. For første gang i historien er det varslet lockout i helsesekto­ren. Vi har hatt en lovlig streik gående i tre uker og har ikke mottatt en eneste dispensasj­onssøknad. Vi vet at det er virksomhet­er som har sendt inn søknader om dispensasj­on til NHO, men det stoppet der og er ikke gått videre til oss, sa By til NTB torsdag.

NHO Service og Handel har varslet lockout fra 20. november. Det betyr at totalt 500 sykepleier­e ikke får gå på jobb førstkomme­nde tirsdag.

Administre­rende direktør Anne-cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel sier hun håper lockouten vil bidra til å få slutt på streiken.

– Sykepleier­forbundet har stilt noen krav som de vet at vi ikke vil greie å innfri, blant annet at vi skal kopiere kommunenes tariffsyst­em og deres garantisat­ser, sier hun til NTB.

Totalt 55 sykepleier­e ved pasienthot­ell og rehabilite­ringsinsti­tusjoner ble tatt ut i streik 25. oktober.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway