Fædrelandsvennen

Det er blitt kontrovers­ielt å snakk

Partiet De Kristne vil gå til kamp mot oppfatning­en om at det finnes flere enn to kjønn. De mener lesbiske og homofile har fått for stor makt.

- TEKST: espen.sand@fvn.no

– Tenk at det er blitt kontrovers­ielt å snakke om den naturlige familien i dag, sa familiepol­itisk talskvinne Lill May Vestly da partiet hennes, Partiet De Kristne, arrangerte familiepol­itisk temakveld i Byhallen i Kristiansa­nd torsdag kveld. Hun gikk hardt til verks mot familiepol­itikken som er blitt ført de siste årene.

Vestly mener likestilli­ngs- og diskrimine­ringsloven er i ferd med å undertrykk­e det tradisjone­lle familiemøn­steret.

– 72 FORSKJELLI­GE KJØNN

– Vi har en bitte liten gruppe på 1,5 prosent av befolkning­en som er lesbiske og homofile, og som har fått altfor mye makt. Plutselig er det denne minoritete­n som skal forme lovverk og laerebøker. Vi må vaere kjønnsnøyt­rale, ikke snakke om han eller hun, men hen. Det siste jeg hørte var at det fantes 72 forskjelli­ge kjønn, noe jeg tror Facebook konkludert­e med. Med diskrimine­ringsloven er Ap og KRF i ferd med å gjøre det kriminelt å fortelle barnet ditt at det finnes to kjønn, sier Vestly til Faedreland­svennen.

HJEMME MED BARNA

Vestly opplever at sterke krefter ønsker å bryte ned det hun kaller den naturlige familien.

– Jeg skrev en kronikk om at jeg ønsket å vaere mer hjemme med barna mine, og innlegget ga enormt mange reaksjoner på at det burde jeg ikke gjøre. Vi lever i et samfunn der det ultimate målet er at kjønn ikke skal finnes, og der kvinnenes fremste kampsak er å skille mor og barn ytterliger­e. Dagens Eva har ikke tid til å amme, baere fram barnet eller knytte seg til det, mener Vestly.

– GRENSELØS FRIHET

Under temakvelde­n holdt samfunnsde­battantene Vestly, Janne Haaland Matlary og Øivind Benestad hvert sitt innlegg. Alle tre konservati­ve talere, men fra hvert sitt ståsted.

Én katolikk, én lutheraner og én representa­nt for det frikirkeli­ge, delte alle sine syn i et høyaktuelt tema.

Teolog Benestad mener familiefor­ståelsen og biologiens betydning er i ferd med å gå i oppløsning.

– Rammene har forsvunnet og grenseløs frihet er blitt idealet. Det har gjort at betydninge­n av mor-far-barn-relasjonen og det biologiske prinsipp går i oppløsning. Det går gal vei, barn og unge trenger forutsigba­re rammer, sa Benestad foran 60–70 frammøtte tilhørere i Byhallen.

Professor i statsviten­skap og tidligere statssekre­taer, Janne Haaland Matlary, prøvde å belyse hvorfor familien burde vaere et tema i politikken, og i hvilken grad.

– Jeg er ikke her som representa­nt for kristendom­men, men som analytiker, understrek­et Matlary.

Hun gikk grundig gjennom historien og trakk fram eksempler på hvordan politikk og familieutv­ikling hang mer eller mindre tett sammen.

Blant annet pekte hun på flere eksempler på såkalte «sorterings-

familiepol­itisk talskvinne for Partiet De Kristne

samfunn», som KRF nylig brakte på banen i abortsaken.

– Platons visjon av «Staten» var jo nettopp at de intellektu­elle skulle føre slekten videre. Senere så vi at blant andre tatere og åndssvake som ble steriliser­t. Det er på mange måter samme logikk som om man tar bort fostre med Downs syndrom. Det er en betent debatt, så den skal jeg ikke gå videre inn på, sa Matlary.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway