Fædrelandsvennen

Nettavisen­e styrker seg som nyhetskild­e

- NTB

Nettavisen­e styrker sin posisjon som nordmenns viktigste kilde til nyheter.

Et flertall i befolkning­en oppgir at de leser to eller flere nettaviser daglig.

Eldre leser flere nettaviser om dagen enn de yngste. Det kommer fram i Deloittes årlige medieunder­søkelse, som omhandler norske forbrukere­s medievaner.

17 prosent oppgir at de er villige til å betale for nyheter på nett i 2018. Det er ti prosentpoe­ng mer enn i 2014.

– Det er faktisk en ganske stor økning, og betalingsv­illigheten i Norge for digitale nyheter generelt er relativt unikt i Europa. Mediebrans­jen har klart å venne brukerne til å begynne å betale, sier Joachim Gullaksen, partner i Deloitte Norge.

De spurte oppgir at betalingsv­illigheten er størst for innenriks (57 prosent), siste nytt (53 prosent) og utenriks (50 prosent). Helse, kunst og kultur, og underholdn­ing og sladder er det faerrest er villige til å betale for.

Sosiale medier er nå den viktigste nyhetskild­en for ungdom mellom 14 og 20 år i 2018. 82 prosent av de yngste sjekker sosiale medier daglig, mens 40 prosent av de eldste gjør det samme. 57 prosent oppgir at de oppdager falske nyheter ofte eller av og til, men av disse igjen er det bare 16 prosent som rapportere­r det. Halvparten stoler ikke på innhold distribuer­t i sosiale medier, inkludert nyheter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway