Fædrelandsvennen

– Ser på dette som første ka

Frode Scheie følger Champions League tettere enn de fleste. Viasat-eksperten tror veien videre blir mye enklere med to poeng mot FTC lørdag.

- TEKST: ANDREAS HOPEN andreas.hopen@fvn.no

– Tar de poeng mot FTC så ligger de meget godt an til kvartfinal­e, sier Frode Scheie, håndballek­spert i Viasat.

Lørdag spiller Vipers sin siste kamp i gruppespil­let i Champions League. Tre av fire lag fra hver gruppe går videre. Før Vipers tar imot Ferencváro­s TC (FTC) lørdag er de allerede videre, men det betyr ikke at kampen er uviktig. Med seier skaffer kristiansa­nderne seg en langt bedre sjanse til å komme langt i verdens største klubbturne­ring. Poengene mot de to andre lagene som går videre tas med til hovedrunde­n, som spilles på nyåret. (Se Champions League forklaring­en under).

– Kampen mot FTC ser jeg på som den første kampen i hovedrunde­n, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

– Det er utrolig viktig at vi står opp og ikke slapper av fordi vi har kommet videre. En kamp som dette kan stille oss i en god posisjon videre, fortsetter treneren.

Eksperten i Viasat er enig med Vipers-trener Gjekstad. Dette er som en kamp i hovedrunde­n å regne, så viktig er den.

Bietigheim, som Vipers slo forrige helg, er allerede ute av Champions League. Det betyr at poengene mot dem blir strøket. Med seier mot FTC lørdag vil de ha med seg fire poeng inn i mellomspil­let – to poeng mer enn FTC, og to poeng faerre enn gruppevinn­er CSM Bucuresti. Det kan bli avgjørende.

– SJANSEN ER STOR UANSETT

– Jeg regnet litt på det tidligere i uka. Bucuresti har sine seks poeng med seg uansett. Hvis Vipers vinner mot FTC har de fire, og da har de overtaket på ungarerne. Vinner man tre kamper i hovedrunde­n da og havner på ti, da ligger man meget godt an til en kvartfinal­e, sier Scheie.

De spådommene ofrer ikke Gjekstad mye tid.

– Sjansen for at vi går til kvartfinal­e er stor uansett, men det handler om hvor godt vi plasserer oss, slik at vi får fordelakti­g motstand i en eventuell kvartfinal­e, men det er klart det er en fordel å komme inn i hovedrunde­n med fire poeng, sier Vipers-treneren.

– Det er stor forskjell på å komme inn i hovedrunde­n med to eller fire poeng, så det er en ekstremt viktig kamp, supplerer 19år gamle Henny Reistad.

BRA ANGREPSLAG

FTC vant det omvendte møtet mot Vipers. Da kom Gjekstads lag på bakbeina fra start, det skal ikke skje denne gangen

– De er et av de beste angrepslag­ene i Europa, og vi kom skikkelig på haelene sist, det må vi unngå, og så har vi gjort noen endringer i forsvar inn mot denne kampen, sier Gjekstad.

– Muligheten­e våre tror jeg er gode. Nå spiller vi på hjemme- bane også, som skal vaere en fordel, det blir nok bra trøkk i hallen også, så det gleder jeg meg til, sier Reistad.

Og trøkk i hallen blir det. Vipers hadde fredag formiddag solgt 1600 billetter, og det forventes rundt 1900 i hallen, sier Morten Løvø. I tillegg kommer det over 80 fra Ungarn.

– Nå er det solgt 87 billetter til ungarere, så får vi se om det stiger, men det blir nok bra trøkk, og vi håper at folk får det med seg, sier Løvø som sier at det fortsatt er noen billetter igjen.

I tabellen under ser man Vipers’ gruppa før den siste runden. Vipers har Bietigheim på innbyrdes oppgjør, derfor er tyskerne ute – selv om de skulle vinne mot Bucuresti.

ULørdagens kamp kan du følge på fvn.no. 4. Bietigheim 3

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Tidligere landslagss­piller Frode Scheie skal kommentere lørdagens kamp i Aquarama. Dét blir en viktig kamp for Vipers.
FOTO: NTB SCANPIX Tidligere landslagss­piller Frode Scheie skal kommentere lørdagens kamp i Aquarama. Dét blir en viktig kamp for Vipers.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway