Fædrelandsvennen

Kristiansa­nd-dommere debuterer i Eliteserie­n

- ANDREAS HOPEN

I fjor ble de kåret til årets dommerpar i sørvest. Nå får duoen fra AK 28 sjansen på toppnivå.

– Vi er veldig stolte og ydmyke for sjansen. Nå gleder vi oss vanvittig til søndag, sier Charlotte Husomanovi­c.

Husomanovi­c er den ene halvdelen i den talentfull­e dommerduoe­n, sammen med Carina Pettersen, som også blir fulgt opp av håndballfo­rbundet gjennom deres egen dommersats­ing (Prosjekt rekrutt).

– Dette er noe vi har jobbet for i lang tid. Det viser at det seriøse og balanserte arbeidet som er lagt gir resultater, fortsetter Husomanovi­c.

Duoen ble kåret til årets dommerpar i region sørvest etter forrige sesong. Søndag skal de dømme Skrim-tertnes, som blir deres første kamp i Eliteserie­n.

VIL TA NYE STEG ETTER JUL

Å nå Eliteserie­n er et viktig steg for duoen, men likevel håper ikke de at det stopper der.

– Det var litt av en opptur å få den beskjeden, men over jul håper vi å få prøve oss på 1. divisjon herrer også, sier Carina Pettersen fra Greipstad.

Målet videre blir å kunne etablere seg i toppen av norsk herrehåndb­all.

– Det store målet er å dømme herrehåndb­all, men det er en vei man må gå. Nå får vi sjansen i Eliteserie­n kvinner, og da kan vi ta fatt på herrehåndb­allen etterpå, forteller Pettersen.

DRØMMER OM EM

At veien til Eliteserie­n er lang og hard for spillerne er viden kjent, men hva som ligger bak for en dommer, er det ikke like ofte man hører om.

– Vi blir oppfattet som idrettsutø­vere. Vi blåser vel så mye på intervallt­reningen som i dommerfløy­tene. Vi trener fem ganger i uka, fysisk og mentalt. Ser på video av oss selv etter håndballka­mp og jobber med kroppssprå­ket. Vi tar norsk og engelsk regelprøve en gang i måneden og løpstester tre-fire ganger i året, opplyser Husomanovi­c, som har en drøm om å dømme et internasjo­nalt mesterskap.

– Målet er å vaere aktuell for håndball-em for kvinner 2020 i Danmark og Norge, forteller Husomanovi­c.

 ?? FOTO: INGER M. WITTEVEEN ?? AK 28-dommerne Carina Pettersen (t.v.) og Charlotte Husomanovi­ć får debuten sin som eliteserie­dommere søndag, i oppgjøret mellom Skrim og Tertnes.
FOTO: INGER M. WITTEVEEN AK 28-dommerne Carina Pettersen (t.v.) og Charlotte Husomanovi­ć får debuten sin som eliteserie­dommere søndag, i oppgjøret mellom Skrim og Tertnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway