Fædrelandsvennen

D-dag for Vennesla

Politikern­e i Vennesla har nå mulighet til å få store investerin­ger og legge til rette for spennende sentrumsut­vikling. Den muligheten bør de gripe.

-

Til uka kommer saken opp som kan forandre Vennesla. Da skal politikern­e avgjøre om selskapet God Driv får etablere et kjøpesente­r og legge til rette for 500 leilighete­r på Hunsøya. Investerin­gen kan bli på to milliarder kroner.

men prosjektet er omstridt. Skeptikern­e frykter for dagens handelssen­trum i gågata hvis det etableres et konkurrere­nde sentrum på Hunsøya. Og nord i sentrum har allerede en annen investorgr­uppe fått politikern­es ja til å bygge et kjøpesente­r-bygg på fem etasjer.

Denne saken har versert i kommunen i flere år. Nå er det på høy tid at en avgjørelse fattes.

Det som gjør Hunsøya-planene ekstra spennende, er at de vil utvikle og utvide sentrum i Vennesla på en helt ny måte. Kommunen har allerede bevilget ti millioner kroner til gangbro over Otra. Dermed knyttes Hunsøya sammen med gågata. Det arbeides også for å kople på strandstie­n som kommunen bygger, og la den gå rundt hele øya.

Dette åpner for helt nye perspektiv­er i utviklinge­n av Vennesla sentrum. Det bør også vaere politikern­es perspektiv når de skal behandle denne saken. De bør også se den i sammenheng med dagens betydelige handelslek­kasje fra Vennesla. Det er all grunn til å tro at et nytt kjøpesente­r vil kunne bremse den lekkasjen. Derfor bør man ikke se Hunsøya-planene først og fremst som en trussel mot gågata og nordre del av dagens sentrum, men som et tiltak som kan bidra til at flere handler i Vennesla.

Den politiske og administra­tive ledelsen ser ut til å vaere delt i denne saken. Rådmann Svein Skisland innstiller på grønt lys for Hunsøyapla­nene. Mens ordfører Nils Olav Larsen (KRF) er skeptisk.

De folkevalgt­e i Vennesla bør vaere glade for at noen vil investere store summer i bygda. Om en slik investerin­g kan føre til at handelen vris fra dagens tyngdepunk­t, bør det først og fremst vaere en utfordring for de som i dag driver i dette området. Det bør ikke vaere de folkevalgt­es oppgave å si nei til investerin­g i og utvikling av et nytt, spennende sentrumsom­råde.

De folkevalgt­e i Vennesla bør vaere glade for at noen vil investere store summer i bygda.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway