Fædrelandsvennen

Jokeren

Kevin Kabran var Starts toppscorer da han ble langtidssk­adet i midten av september. Mandag trente han sammen med lagkamerat­ene.

- TEKST: ANDREAS HOPEN andreas.hopen@fvn.no

Kevin Kabran, Start-spiller

– Det er mulig at Kevin (Kabran) blir klar, men vi må se an treningene framover. Mandag var det en lett økt, og så øker vi på etter hvert, sier Kjetil Rekdals assistent Morten Tandberg til Faedreland­svennen.

Lørdag spiller Start skjebnekam­p i Eliteserie­n borte mot Haugesund. Der kan Kevin Kabran få en rolle. Han spilte sin siste kamp mot Lillestrøm i midten av september. At han skal spille nitti minutter mot Haugesund, det er derimot Tandberg mer skeptisk til.

– Han har ikke spilt kamp på lenge. Han gjør sakene sine bra i dag, men det er klart det er forskjell på denne treninga og kamp. Hvor mye han eventuelt tåler, det får vi se når det naermer seg, sier Tandberg etter å ha ledet ukas første økt på kunstgress­et på Sparebanke­n Sør Arena. Kjetil Rekdal var ikke til stede mandag, men leder økten tirsdag.

Kevin Kabran selv ville ikke prate med pressen etter treningen.

Svensken var i god form da han ble kneskadet i september. Det ble fem mål på de siste ni kampene før skaden – det siste på straffe drøyt 20 minutter før han skadet seg mot Lillestrøm.

FORBEREDER SEG På ALT

Kjetil Rekdal er kjent for å se for seg alle scenarioer før en kamp, og det skal laget ha mye fokus på inn mot den siste og avgjørende serierunde­n.

– I og med at det er siste serierunde så kan det hende man må ha inn noen ekstra element. Alt blir avgjort og da må man vaere godt forberedt på alle mulige scenarioer, sier Rekdal på telefon før han utdyper:

– Det kan vaere vi må reagere på kort varsel. Plutselig er man i den situasjone­n at man må score, eller at man ikke kan slippe inn mål. Da er det viktig at vi har en felles forståelse for hvordan vi skal takle de forskjelli­ge scenarioen­e.

Én ting er sikkert. Lørdagens kamp spilles på gress, et underlag Start ikke er så vant med til vanlig, men Rekdal vil vaere forsiktig med å trene på gress i forkant.

– Man må vaere forsiktig med å gå fra et lett underlag (kunstgress) til å trene hardt på et så tungt underlag som gress er, sier Rekdal, som likevel håper å få unnagjort én økt på naturgress før avreise.

– FOKUS På OSS SELV

Lørdagens kamp kan avgjøre om Start spiller i eliteserie­n eller 1. divisjon i 2019, men det gjør ikke at Rekdal vil snu opp ned på alt av kampplaner.

– Det blir alltid gjort noen justeringe­r, men det er fordi lagene vi møter ikke er like. Det er bortebane i stedet for hjemme. Men vi snur ikke opp ned på alt fra start, selv om vi kan bli nødt til å gjøre det på slutten, forklarer Rekdal som mandag kommentert­e Kypros – Norge for VG.

Sist Haugesund vant den siste serierunde­n var i 2011. Siden den gang har det blitt fire tap og to uavgjort.

– Det er ikke noen ulempe for oss om den statistikk­en fortsetter, ler Rekdal, som ikke vil bry seg så mye med Haugesund fram til helga.

– Vi vet hvordan de spiller, og skal bruke det, men vi kan ikke bruke for mye energi på dem. Vi skal ha fokus på oss selv, det er det vi kan gjøre noe med, sier 50-åringen.

IKKE HØRT NOE MER OM LOWE

Start måtte sende inn forklaring etter situasjone­n der Damion Lowes albue endte i ansiktet til Rosenborg-back Birger Meling. Selv sa Lowe da at det var et absolutt rødt kort. Rekdal har ikke hørt noe mer angående den saken.

– Nei, det har ikke jeg. Tor-kristian Karlsen sendte inn en forklaring på vegne av Damion og klubben, men jeg har ikke hørt noe mer, sier Rekdal som selv har sett hendelsen.

– Slik jeg ser det blir han holdt i forkant – og så er det et uhell, men det er ikke opp til meg å bestemme, sier Rekdal.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Kevin Kabran scoret mot Strømsgods­et på Marienlyst. Start håper at han blir spilleklar mot Haugesund søndag.
FOTO: NTB SCANPIX Kevin Kabran scoret mot Strømsgods­et på Marienlyst. Start håper at han blir spilleklar mot Haugesund søndag.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Kjetil Rekdal lar ikke noe vaere opp til tilfeldigh­etene før skjebnemøt­et mot Haugesund.
FOTO: NTB SCANPIX Kjetil Rekdal lar ikke noe vaere opp til tilfeldigh­etene før skjebnemøt­et mot Haugesund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway