Fædrelandsvennen

Pensjon og samordning

- TORE E. OLSEN

Først vil jeg takke Carl Ivar Hagen for reduksjone­n i samordning­en på pensjonen fra 25 % i Arbeiderpa­rtitiden, til 15 % med Frp.

●●Deretter reduserte Siv Jensen dette til 10 %. Under valgkampen før siste Stortingsv­alg ble det lovet å redusere dette til 5 %. Nå er det ikke alle som har like god hukommelse etter som tiden går, men når man blir minnet på løftene da er det ikke noen skam å snu.

Ser nå Kjell Ingolf Ropstad, med restene av KRF foreslår kr. 4.000,i økning til minstepens­jonistene under budsjettfo­rhandlinge­ne, det er et skritt i riktig retning, selv om det ikke er stort, sett i forhold til alle de som lever under fattigdoms­grensen, det virker noe pinlig og hovere over at vi er verdens rikeste land. Der kan finnes personer som tror på bløffen. Til tider kan vi også lese om barnefatti­gdommen som synes å ta helt av.

Kanskje vi her kan se en viss sammenheng mellom et stresset og overarbeid­et barnevern? Jeg skal ikke her ta med befolkning­ens husholdnin­gsgjeld og totalgjeld som ligger i verdenstop­pen ifølge Statistisk Sentralbyr­å.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway