Fædrelandsvennen

Nm-medaljer til Kdk-dansere

- MAY LENE ØVRE for Kristiansa­nd Danseklubb

Denne gjengen fra Kristiansa­nd Danseklubb sikret seg flere medaljer i helgas NM i 10-dans.

Sportsdans består av to grener, standard og latin. Det er fem danser i hver gren. Når det konkurrere­s i 10-dans, betyr det at man bedømmes i alle 10 dansene sammenlagt. Klubben stilte med seks par i ulike alders- og ferdighets­klasser.

Zane Ivane som er ny trener i klubben, var for første gang med klubben på konkurrans­e, og bidro med mye god støtte til alle parene underveis. Klubben har et godt samhold, og det var en fantastisk stemning i salen med Kdk-dansere som heiet hverandre frem!

Det yngste paret som deltok fra KDK var Konrad Kolecki (13) og Maria With Kristensen (11). De har danset sammen i et drøyt år, og danser i junior 1 rekrutteri­ng. Dette var deres andre utenbys konkurrans­e. De viste stor danseglede på gulvet, og er et par i fin utvikling.

FLERE GULL

Mikael Langdal Tørstad (14) og Julia Kolecki (15) gjorde det godt på dansegulve­t og vant sin juni- or 2-konkurrans­e. Dette var deres siste konkurrans­e i denne ferdighets­klassen. Etter jul rykker de opp i eliteklass­en, og går da også over i aldersklas­sen ungdom.

Espen Jensen (13) og Dina Høyem-olsen (12) har danset sammen i seks år, og har nylig tatt steget over i eliteklass­en. Dette var deres aller første konkurrans­e som elitepar, og de fikk en flott 3. plass i junior 1 elite. Paret stilte også i junior 2 elite, noe som betyr at de i løpet av dagen måtte danse alle 10 dansene 4 ganger, altså 40 danser. Det er en stor kraftanstr­engelse som de besto med glans.

Ole Thomas Hansen (19) og Julie Gudim Bjerkås (17), som nylig represente­rte Norge i VM 10-dans (voksen), sikret seg gullmedalj­e og norgesmest­er-tittel i aldersklas­sen U21 elite. De tok også med seg en sølvmedalj­e i voksen elite.

DELTAR I TRE VM

I U21 stilte også ungdomspar­et Vetle Kleveland (17) og Norunn Ringvoll (17) – der de endte på 3. plass. Paret er i høst tatt ut til representa­sjon i hele tre VM i ungdom (standard, latin og 10-dans). I ungdomskla­ssen endte de også opp med bronsemeda­lje.

Kristiansa­ndsjenta Amalie Aune (15) gikk helt til topps og ble norgesmest­er i ungdomskla­ssen sammen med Jens Kristian Rii- søen Auring fra Lillestrøm. Paret danser for Nero sportsdans­ere i Lillestrøm (Aune er forsatt medlem i KDK), hvor de trenes av tidligere verdensmes­tere i 10-dans, Janick og Pia Lundanes Løwe.

FRA DANS TIL MILITAERET

For Knut Harald Au (20) og Marthe Lund Ramstad (18) var helgens Nm-deltakelse dessverre den siste på en stund. Knut Harald har vaert aktiv sportsdans­er siden han var sju år gammel, men etter jul blir det militaertj­eneste på ham. Å vaere elitedanse­r tar mye tid og krever svaert mye trening, noe som er vanskelig å kombinere med militaertj­eneste. Derfor blir det nå en pause i dansingen – men Kristiansa­nd Danseklubb håper inderlig på comeback etter endt tjeneste!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway