Fædrelandsvennen

– Det blir noen lange timer før kamp

Dette tenker Kjetil Rekdal og Start-spillerne før kampen mot Haugesund.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Vi har hatt det sinnsykt kjekt, sier Niklas Sandberg om hva som har foregått bak lukkede dører på Starts treningsfe­lt denne uka.

I går ettermidda­g satte Start seg i bussen retning Haugesund. Der skal laget spille en av de viktigste kampene i klubben på mange år. Alt kan skje, og nedrykk er ytterste konsekvens.

– Vi har egentlig øvd på hva vi skal gjøre hvis ulike utfall kommer. Det er greit å vite hva vi skal gjøre hvis vi må ta grep, sier Sandberg.

Nå handler alt om å kontroller­e nervene og spenningen før kampstart klokka 18 i dag.

IKKE TENKE KONSEKVENS­ER

– Det dukker opp i hodet en trefire ganger i løpet av dagen at det skjer noe spesielt på lørdag. Vi kan ikke tenke konsekvens­er. Vi må gjøre det vi kan, og så får vi ta det som skjer etterpå, sier Sandberg, som tror det kan bli lenge å vente på at kampen skal sparkes i gang.

– Det er lenge, da. Det er lenger enn 24 timer, føles det som. Jeg liker best å reise opp samme dag. Da får du ikke hele dagen i byen. Men det kommer til å bli lange timer, og det må vi takle. Takler vi ikke dette, så fortjener vi ikke å spille i Eliteserie­n, sier Sandberg.

BABYLYKKE FOR KÄCK

Start-treneren har denne uka vaert hemmelighe­tsfull om hvilket lag han kommer til å stille. Elliot Käck ble sent denne uka pappa, og var ikke på treningsfe­ltet i går, men han kan vaere aktuell for en tropp i dag.

– Vi håper han blir med. Han må få lov til å puste ut først. Det er jo en påkjenning både for far og mor, men vi håper det ordner seg, sier Rekdal, som selv har fire barn.

I tillegg er Ibrahim Mensah blitt syk, og er usikker til troppen. Erlend Segberg og Damion Lowe er suspendert­e.

– Vi kommer til å spille på den måten vi har spilt på. Hvem som spiller hvor får vi vente med. Jeg har ikke lyst til å forberede motstander­en på det, sier Rekdal.

GJENSKAPE

Treneren fikk ikke forberedt laget sitt med en trening på gressbane, uten at det bekymrer ham veldig.

– Det har litt med forholdene å gjøre. Å gå ut på ei matte som ikke ligner på den du skal spille er ingen vits. Jeg tror ikke vi skal overdrive det, sier Rekdal.

Simon Larsen virket rolig da Faedreland­svennen snakket med han dagen før kampen.

– Det blir å gjenskape mye av det vi har vaert gode på. Så har vi øvd inn en del ting vi kanskje må gjøre om på. Det er ganske standard greier, sier Simon Larsen.

Han danner trolig stoppertri­o sammen med Henrik Robstad og Espen Hammer Berger nå som Damion Lowe er ute.

– Jeg synes det er vanskelig å prate om enkeltspil­lere. Damion er en veldig god fotballspi­ller, men å snakke om at det er krise er ikke rettferdig for de som skal spille, sier Simon Larsen.

 ?? FOTO: ANDREAS HOPEN ?? Niklas Sandberg i godt humør ved avreise fra Sør Arena fredag.
FOTO: ANDREAS HOPEN Niklas Sandberg i godt humør ved avreise fra Sør Arena fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway