Fædrelandsvennen

Skjebnekam­per er ikke for sarte sjeler. Har Start-spillerne det som trengs for å prestere i Haugesund?

Skjebnekam­per er ikke for sarte sjeler. Har Start-spillerne det som trengs for å prestere i Haugesund?

- pål W. jørgensen paal.joergensen@fvn.no 905 14 446

Pål W. Jørgensen,

sportslede­r

Ventetiden er snart over. Start spiller en av klubbhisto­riens viktigste kamper på Haugesund Stadion lørdag klokken 18.00. Om du er i tvil, her er mulige utfall for klubben i rangert rekkefølge:

●●1. Start holder plassen. 2. Start spiller kvalifiser­ing mot et lag fra Obos-ligaen i desember. 3. Start rykker direkte ned.

●●Utgangspun­ktet for kvelden er at Start rykker ned om Stabaek, som spiller hjemme mot Strømsgods­et, tar mer poeng enn dem i siste serierunde.

●●Med Start-seier er muligheten­e gode for at plassen reddes i siste serierunde. Uansett er kvalifiser­ing det verste Start kan få om de vinner. De to første alternativ­ene sier vi ja takk til. Det siste er krise.

●●Jeg gjentar noe jeg har skrevet tidligere: Det vil vaere et av tidenes mageplask i norsk fotball om Start rykker ned med alle midlene de har brukt på å ruste opp dagens spillersta­ll. Vi snakker antakelig 30-40 millioner kroner siden eierne kom inn. Det er på linje med Vålerenga, som brukte over 15 millioner kroner på spillerkjø­p i år 2000, men rykket ned. Det minner om Starts fiaskoseso­ng i 2007 – der de åpnet sesongen med å proklamere at de skulle bli Skandinavi­as beste lag, men rykket ned. Også Branns nedrykk med frisk satsing under Rikard Norling i 2014 kan tas med. ●●Jeg håper jeg tar feil, men jeg tror ikke Start vinner i Haugesund. Jeg er redd det er Strømsgods­et, som også kjemper mot nedrykk, som må redde kvelden for oss sørlending­er ved å slå Stabaek borte. Det kan fort skje.

●●Slike kamper er ikke for sarte sjeler. Det store spørsmålet er om Start-spillerne takler presset. De må finne det riktige tenningsni­vået. De må tørre å spille, ha positiv energi og vinne dueller.

●●Blir det nerver og høye skuldre blir det antakelig tiltaksløs­t, usikkert og upresist. Da ender det antakelig med tap. Haugesunds bunnivå er for høyt til å ikke ta et Start-lag med nerver.

●●Kjetil Rekdals største jobb før kampen er å finne 11 spillere som alle tror Start kan gå ut på banen å vinne.

●●Et annet spørsmål er hva FKH klarer å mobilisere av krefter i en siste serierunde, der de tross alt ikke har så mye å spille for.

●●De har tuftet mye av spillet sitt på en svaert aggressiv og direkte spillestil. På sitt beste har de vaert lysende, og minnet litt om Start-laget som tok sølv i 2005. Noe av det beste jeg har sett av et norsk lag i 2018 var lagets andreomgan­g mot Strømsgods­et i kvartfinal­en i cupen. Til tross for 0-1-tap satte de et voldsomt aggressivt press på sine motstander­e.

●●– De hadde medvind i den omgangen, sa Kjetil Rekdal til meg forleden. Som for å poengtere at Haugesund ikke er SÅ gode. Det er de ikke heller. Om de slipper seg litt ned bør Starts sjanser vaere gode mot et av topplagene i Norge. Et av lagene Start tar sikte på å passere om ikke så lenge.

●●Overlever de dette er ikke veien så lang. Blir det som fryktet er det bare å vinke farvel til drømmene for en stund.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway