Fædrelandsvennen

Mageplaske­t er et faktum

Varen er levert, og den er så langt fra drømmen som det går an å komme.

- pål W. Jørgensen SPORTSLEDE­R paal.joergensen@fvn.no 905 14 446

s tart er nede igjen. Nedrykket er et av de verste i klubbhisto­rien. Ganske likt det i 2007. Da alle forventet et løft, skjedde det motsatte.

●●Denne gangen skulle det vaere noe annet. Men frisk satsing med nye ambisiøse eiere ble også feilslått.

●●Nå har Start-supportern­e det vondt. Det er enda verre å vaere spiller eller trener. Men kanskje aller verst må investoren­e ha det.

●●Nedrykket ødelegger mye av troen på prosjektet. Det gjør noe med klubbens forhold til supportere og samarbeids­partnere.

●●For investoren­e må dette vaere ekstra flaut. De har satset så mye på å etablere Start i Eliteserie­n. Det ble naermest garantert at laget skulle vaere godt nok til å hevde seg i Eliteserie­n. Det er antakelig brukt 30-40 millioner bare på spillersta­llen.

●●Spørsmålet er hva som skjer nå? Hvor god er kondisen til Starts eiere? Og hva med Torkristia­n Karlsen, som har det øverste sportslige ansvaret. Mange, som Claus Eftevaag, vil ha ham bort nå.

●●Å rope på hans avgang på dette tidspunkte­t ser ikke jeg noe poeng i til tross for at han står ansvarlig for at klubben ikke klarte å hente sårt tiltrengt rutine. Skulle han tatt hatten og gått måtte det vaert i sommer, men eierne sparte ham.

●●De samme eierne lover å ikke gi opp satsingen selv om Start går ned. Det må vi tro på, til tross for at de kommer til å ryke på et nytt stort underskudd neste år. ●●De kommer også til å miste viktige spillere, som ville blitt om de hadde beholdt plassen.

●●Shala går ut av kontrakt og har garantert bedre sportslige alternativ­er enn Start neste sesong. Lowe og Kabran er to andre salgsvarer som kan begrense det økonomiske tapet Start blir påført av et nedrykk.

●●Kjetil Rekdal blir. Det tror jeg klubben skal vaere glade for, så lenge han beholder energinivå­et han kom inn i klubben med. Han klarte ikke rette opp feilene som ble gjort før han kom, og forsøket på å redde plassen var bra, bortsett fra slutten.

●●Det er lett å se at feilene først og fremst ble gjort før sesongen startet. Det ble hentet for lite rutine, både på spiller- og trenerside­n.

●●Jesper Mathisen beskyldte mange av Start-spillerne for å gi blaffen etter kampen i Haugesund. Det er omtrent slik det ser ut når et lag mangler rutine, ledere og «killerinst­inktet» man må ha for å levere i Eliteserie­n.

●●På bakrommet i Start er det snakket om at det ble trent for dårlig før Rekdal kom inn. Defensiv struktur og dødballkra­ft var knapt temaer på treningsfe­ltet i vinter.

●●Start skulle i 2018 trille ball inn i norgestopp­en med unge talenter, og en trener som skulle blåse liv i en hel klubb. Vi var mange som trodde på ideen.

●●Men kampen i Haugesund sørget for at Start tidligst er et eliteserie­lag igjen i 2020. Det er lenge til.

●●Da er det en mager trøst at Start har en god nok stall til å rykke rett opp igjen, eller at de som styrer klubben har laert masse av alle feilene de har gjort.

●●For varen ble levert i Haugesund lørdag kveld og mageplaske­t er et faktum.

●●Realiteten heter ikke lenger Brann og Rosenborg, men Strømmen og Raufoss.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway