Fædrelandsvennen

Johaug stolt over at hun har holdt nivået

- NTB

Therese Johaug ser minst like sterk ut som da hun sist gikk et verdenscup­renn i mars 2016. Hun er glad for at selvdisipl­inen i to år nå betaler seg.

Det var en sprudlende Johaug som møtte pressen etter søndagens maktdemons­trasjon i verdenscup­comebacket i Ruka. Hun vant 10-kilometere­n i klassisk som om hun aldri hadde vaert borte fra eliten.

Men rennet var hennes første på dette nivået siden 12. mars 2016. Høsten samme år testet hun positivt for et forbudt stoff etter bruk av en leppekrem. Konsekvens­en var nådeløs og hun ble utestengt i 18 måneder.

Dermed mistet hun to fulle sesonger med skirenn, deriblant OL sist vinter.

– Det er veldig godt å se at jeg faktisk kan komme tilbake på nesten det samme nivået jeg var på da jeg gikk ut. Jeg er stolt over at jeg har klart å holde det samme nivået i to år uten konkurrans­er.

– Dette var en veldig god bekreftels­e på at det jeg har lagt ned av trening gir resultater, sa Johaug på spørsmål fra NTB om hva hun tenkte om å vinne komfortabe­lt med 22,5 sekunder ned til Charlotte Kalla.

FRYSNINGER

I forkant av verdenscup­åpningen var det litt spenning rundt hva slags mottakelse Johaug ville få i Finland. I november 2016, få måneder etter at dopingsake­n ble kjent, ble det norske laget møtt med hets og buing.

Hun hadde ingen grunn til å frykte noe lignende i comebacket.

– Jeg fikk nesten frysninger da jeg gikk ut fra startplata og hørte publikumme­t som brølte. Både under oppvarming­en og underveis i løpet sto det finner ute i løypa og heiet «Johaug, kom igjen». Jeg kjente at det var noe som gledet meg veldig. Det varmet hjertet mitt når du var innstilt på at det kanskje kunne bli litt buing og plakater, men jeg har ikke opplevd en eneste negativ ting her, sa Johaug.

NERVØS

Hun fikk også mange klemmer fra lagvenninn­ene sine og utenlandsk­e konkurrent­er etter seieren.

– Alle utøverne jeg har møtt, sier at de har savnet meg. Klart det betyr mye for meg å høre det. De skjønner hvilken situasjon jeg har vaert i de siste årene.

– Når var du sist så nervøs før et renn?

– Det er ganske lenge siden. Jeg tror ikke jeg gjorde annet enn å drømme om dette skirennet i hele natt. Det var godt å få det unnagjort, sa Johaug.

– Fikk du sove?

– I drømmen gikk alt til helvete, så det gjorde det ikke noe bedre med at jeg gruet meg sånn.

Neste oppgave for Johaug blir neste helgs verdenscup på hjemmebane i Lillehamme­r.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Therese Johaug vant 10 km klassisk i Ruka foran Charlotte Kalla. Dermed slo Johaug til direkte i comebacket i verdenscup­en etter 18m måneders utestengel­se.
FOTO: NTB SCANPIX Therese Johaug vant 10 km klassisk i Ruka foran Charlotte Kalla. Dermed slo Johaug til direkte i comebacket i verdenscup­en etter 18m måneders utestengel­se.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway