Fædrelandsvennen

De vil drive ny restaurant i gågata

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

Vennesla har mange spisestede­r, men mangler en restaurant hvor du kan spise en biffmiddag. Det vil denne gjengen gjøre noe med.

– Det er viktig for oss å påpeke at vi ikke starter enda et gatekjøkke­n i Vennesla. Dette skal bli en restaurant hvor man blir servert av servitører ved bordene, sier barsjef Malin Fjellstad til Faedreland­svennen.

Sammen med innehaver Ahmad Abdulrahma­n Sheikh Mohamad og kokk Mohammad Rahid presentert­e hun Aurora Restaurant­s planer i andre etasje av Butikkhuse­t.

Pizzaresta­uranten Campino har holdt til i det lokalet de siste årene, men de stengte dørene 1. oktober.

Nå skal Aurora servere alt fra biff til pizza, pasta, kebab og arabiske retter i det samme lokalet.

BARSJEF-JOBB

Fjellstad er bartender, og begynte i stillingen som barsjef på Aurora Restaurant i forrige uke. Den jobben fikk hun like etter at hun kom hjem fra et bartenderk­urs i Las Vegas.

– Jeg gleder meg til å vaere med på å bygge opp en restaurant og bar som skal bli en trivelig plass for venndøler å møtes, med god mat og god drikke, sier hun.

Ahmad Abdulrahma­n Sheikh Mohamad (32) drev et spisested i hjemlandet Syria fram til 2014. Da flyktet han fra landet. I 2015 kom han til Norge.

FLYTTER TIL VENNESLA

Nå flytter han og familien fra Stavanger til Vennesla for å drive restaurant.

– Jeg likte området, og har veldig lyst til å prøve å få til noe her i Vennesla. Det virker som det er ei trivelig bygd, sier han.

32-åringen gleder seg til å kunne jobbe igjen etter å ha kommet til Norge som flyktning.

– Jeg er glad for å få den muligheten. Vi håper at god mat og drikke, sammen med spennende aktivitete­r, vil gjøre restaurant­en til et sted folk trives, forteller han.

STØYPROBLE­MER

32-åringen blir den tredje leietakere­n i dette lokalet de siste fire årene. Sommeren 2014 stengte Hr. Direktør dørene. Det skjedde etter en lang debatt om støy fra utestedet.

Campino pizzeria flyttet inn. Etter underskudd i både 2016 og 2017 forsøkte de å øke omsetninge­n ved å arrangere fester. Da kom naboklagen­e.

– Vi ønsker ikke å skape problemer for naboene. Derfor står høyttalern­e på gummimatte­r, og vi vil ha arrangemen­ter som ikke genererer så mye støy, sier barsjef Fjellstad.

Mikael Andresen, som har arrangert flere konserter i Vennesla, har frivillig påtatt seg ansvaret for små arrangemen­ter og for restaurant­ens profilerin­g i sosiale medier.

– Endelig får vi biff i Vennesla! Man har jo måttet dra til byen for å spise biff. Jeg har så lyst til at vi skal få noe skikkelig bra i gågata. Når de er ferdige kommer det også til å bli en flott bar. Både bar og en biffmiddag er noe Vennesla har manglet, sier Andresen.

Han er ikke redd for at støyproble­mer og naboklager igjen vil bli tema.

– Det vil ikke bli støyende konserter her. Planen er å ha quiz, fotballkam­per og liknende. Musikk fra høyttalern­e vil det selvsagt vaere på et utested, men det må man regne med i sentrum, forteller han.

– SPENNENDE

Vidar Håverstad eier Butikkhuse­t og synes det er en spennende leietaker som har flyttet inn.

– Det er jo alltid spennende med nye folk, så blir det gøy å se hvordan de satser, sier han.

– Du frykter ikke at det igjen blir utfordring­er knyttet til støy og naboklager?

– Vi har ikke gjort noen tiltak, så problemet ligger der jo. Men nå må vi se hvordan konseptet deres blir, sier Håverstad.

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Innehaver Ahmad Abdulrahma­n Sheikh Mohamad (til venstre) sammen med barsjef Malin Fjellstad og kokk Mohammad Rahid.
FOTO: KJETIL NYGAARD Innehaver Ahmad Abdulrahma­n Sheikh Mohamad (til venstre) sammen med barsjef Malin Fjellstad og kokk Mohammad Rahid.
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Mikael Andresen, innehaver av Narvesen i Butikkhuse­t, synes det er stas at Vennesla nå får en fin restaurant.
FOTO: KJETIL NYGAARD Mikael Andresen, innehaver av Narvesen i Butikkhuse­t, synes det er stas at Vennesla nå får en fin restaurant.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway