Fædrelandsvennen

Kilden skrinlegge­r tanken om dattersels­kap

- EVA MYKLEBUST

Som følge av momssaken har Kilden vurdert å skille ut en del av virksomhet­en i et eget selskap. Det blir det ikke noe av.

– Enkelt forklart betyr dette at vi fortsetter som i dag, informerte økonomisje­f Christian Jørgensen i Kildens styremøte tirsdag.

Kilden har vurdert å etablere et dattersels­kap som skal håndtere de arrangemen­tene som ikke gir grunnlag for momskompen­sasjon.

I 2015 fikk Kilden et varsel fra Skatt Sør om tilbakebet­aling av 294 millioner kroner i momskompen­sasjon. Etter flere runder ble kravet redusert til 20 millioner kroner. Etter dette kom tanken om å skille ut aktivitete­n som ikke kvalifiser­er til momskompen­sasjon i et eget selskap.

Administra­sjonen har konkludert med at det er knyttet for mye usikkerhet til om denne løsningen vil gi et forsvarlig resultat. Kildens styre vedtok derfor å skrinlegge prosjektet.

Det er beregnet at et dattersels­kap vil ha stort behov for økonomisk støtte for å klare sine forpliktel­ser. I tillegg er det usikkerhet knyttet til blant annet rapporteri­ngen på bruk av tilskudden­e fra Kristiansa­nd kommune og Vest-agder fylkeskomm­une når dette må forbli i Kilden, samtidig som de fleste arrangemen­tene og store deler av lønnskostn­ader og andre kostnader blir flyttet over i et dattersels­kap.

– Vi antar at vi taper mellom 300.000 og 400.000 i momskompen­sasjon med å fortsette som før, men det er bedre enn denne løsningen, sa Jørgensen.

Kilden skrinlegge­r altså tanken på et dattersels­kap, men administra­sjonen utelukker ikke at det kan bli omorganise­ringer i framtida.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Kilden vil likevel ikke opprette et dattersels­kap. Bildet er fra en 17. mai konsert med KSO.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Kilden vil likevel ikke opprette et dattersels­kap. Bildet er fra en 17. mai konsert med KSO.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway